AKTUELNO

Ovo ne znaju svi!

Holivudska glumica Džesika Čestejn, koja je pre nekoliko dana osvojila Oskara u kategoriji najbolje glumice u glavnoj ulozi u filmu 'The Eyes of Tammy', u mladosti je imala potpuno drugačiji život od onog koji ima danas.

Na svom putu do slave naišla je na brojne prepreke, a zbog jedne životne situacije skoro je i odustala od glume.

Do sada je bila na listama najlepših žena u Holivudu, a magazin "Time" ju je 2012. godine stavio na listu najuticajnijih ljudi u svetu. Ova riđokosa lepotica rođena je u Sakramentu, majka joj je prodavala brzu hranu na uličnom štandu, a otac joj je navodno bio bubnjar. Njegovo ime nije zapisano na njenom rodnom listu. I majka i otac poznate glumice bili su tek tinejdžeri kada su je dobili. Porodica se kasnije proširila, Džesika je dobila dve sestre i dva brata.

S biološkim ocem glumica nikada nije živela niti uspostavila bilo kakav odnos, a majka je tokom njenog odrastanja imala niz partnera, od kojih su neki bili i nasilni. Na kraju, sreću je pronašla s vatrogascem Majklom Hestlijem, a Džesika je jednom za njega rekla kako je bio 'prvi pravi muškarac u porodici'.

Jedan od majčinih partnera ušao je u sobu i zgrabio odeću s poda. Želeo je da je pospremim, a kad sam mu rekla da mi je vrati, opalio mi je šamar. Instinktivno sam ga opalila nogom u međunožje, pao je na pod. Pobegla sam dok se ne smiri, a iako nisam znala što će se dogoditi, bila sam ponosna na sebe što sam mu uzvratila - rekla je Džesika tada i dodala kako nasilnicima ne treba opraštati.
Oni su obično slabići koji se boje snažnih osoba. Ako im uzvratiš, razmisliće pre nego što ti ponovno pokušaju nauditi - smatra glumica.

Nakon srednje i osnovne škole, Džesika je upisala studije u Sakramentu, a nakon toga i Akademiju dramskih umetnosti, koju je morala plaćati pa je radila istovremeno. Uloga u Romeu i Juliji osigurala joj je stipendiju za prestižni Julliard u New Yorku. Tokom prvih audicija, danas jednoj od najljepših glumica govorili su da 'nije dovoljno lepa'.

Foto: Tanjug AP/John Locher

Džesikina mlađa sestra Džulija s 24 godine počinila je samoubostvo. Glumica kaže kako ju je to jako promenilo. U govoru nakon primanja Oskara pričala je o podizanju svesti o prevenciji samoubistava. 

Njena smrt potpuno me promenila, ništa mi više nije bitno. Shvatila sam da su gluma, filmovi, haljine i Oskari nevažni - rekla je glumica, koja je tada mislila odustati od glume no, ubrzo nakon dobila je prve ponude za 'Hitnu službu', 'Zakon i red' i predstavu s Al Paćinom.

Autor: Pink.rs