AKTUELNO

Životna priča glumice Šenon Doerti - drugi put boluje od raka, sve je izgubila u požaru, a sa koleginicama i muškarcima je imala ogromne probleme, pa i tuče!

Šenon Doerti je američka glumica poznata po seriji "Beverli hils", koju je cela bivša Jugoslavija obožavala. Njena životna priča nije bila laka, a na dan kada slavi 52. rođendan, podsećamo vas na najzanimljivije trenutke njene karijere i teške bitke koje je vodila.Šenon je započela karijeru još kao dete, i sa 11 godina je igrala u hit seriji "Mala kuća u preriji". Posle više uloga u serijama i filmovima, kao tinejdžerka je dobila rolu u "Beverli hilsu", jednom od najpopularnijih serijala devedesetih koji je bio vrlo gledan i u Srbiji. Ekipu su činili još Džejson Prisli, Luk Peri, Dženi Gart, Tori Speling i drugi.

Na malom ekranu bila je popularna tinejdžerka, a na setu je bila "grozna", otkrile su kolege iz serije. Konstantno je kasnila i ponašala se kao diva, ispričao je jednom prilikom producent "Beverli hilsa" Daren Star. Glumica Dženi Gart, koja je igrala Keli u seriji, potvrdila je da su ona i Šenon "često jedna drugoj htele da iskopaju oči".

Foto: Instagram.com/ theshando

Tri godine po početku snimanja serije, Šenon i Dženi su se potukle pred ekipom. Obe su potvrdile da se ovaj incident odigrao, i Šenon Doerti rekla je da je bila "pod pritiskom zbog slave". Gartova je kazala da je do tuče došlo, ali je za sve okrivila nezrelost i potvrdila da su se pomirile nedugo posle incidenta.

U decembru 1993, prvi put se gola slikala za Plejboj. Još dva puta se pojavila u ovom časopisu za muškarce. Početkom te godine, objavila je da se udaje za naslednika imperije "Maks Faktor", Dina Džeja Faktora. Ali on je ubrzo raskinuo veridbu tvrdeći da ga je Šenon tukla, iako je njen otac to demantovao i rekao da je Din bio nasilnik, a ne njegova kćerka. Iste godine, udala se za Ešlija Hamiltona i razvela se svega nekoliko meseci kasnije.

Šenon se udavala još dva puta, 2002. za profesionalnog igrača pokera Rika Salomona i 2011. za fotografa Kurta Isvarijenka.Krajem devedesetih, Šenon je dobila ulogu u seriji "Charmed", o sestrama koje su veštice. Ali i taj projekat obeležili su njeni problemi sa koleginicama. Napustila je seriju posle tri sezone, baš kao i "Beverli hils", zbog neslaganja sa glumicom Alisom Milano.Šenon Doerti je jedna od poznatih ličnosti koje su u stravičnom požaru koji je 2018. zahvatio Kaliforniju izgubile domove.

Foto: Instagram.com/ theshando

Glumica je najpre 1999. godine otkrila da joj je postavljena dijagnoza Kronove bolesti, upalnog oboljenja creva čiji su simptomi bolovi, dijareja koja može biti i krvava, groznica i nagli gubitak težine. Ali u martu 2015. godine, dobila je još težu vest - dijagnoziran joj je rak dojke i započela je lečenje.

Godinu dana kasnije, odstranjena joj je jedna dojka i išla je na tretmane zračenjem, kao i hemioterapiju. Objavila je da se rak povukao 2017. godine, ali je 2020. saopštila da se kancer vratio i da je u četvrtom stadijumu.

- Rak je postao deo mog života. Imam odgovornost da širim svest o njemu i da edukujem ljude. Da im objasnim da i neko sa karcinomom četvrtog stadijuma može da bude živ i aktivan. Moj muž kaže da nikada ne bi rekao da imam rak, nikad se ne žalim - rekla je ona u jednom intervjuu.

Autor: Pink.rs