AKTUELNO

Koncert povodom krunisanja kralja Čarlsa III počeo je danas unutar dvorca Vindzor, što je prvi koncert ikada održan na toj lokaciji, preneo je Gardijan.

Koncert je otvorio muzičar Oli Murs, a nakon njega je nastupila pevačica Nikol Šerzinger, koja je pevala uz pratnju pijaniste.

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Gardijan prenosi da je nakon toga održana kratka lutkarska predstava sa Kermitom i Mis Pigi iz ''Mapeta'', što se, kako se navodi, kralju posebno dopalo.

Dodaje se da su nakon toga na velikom video bimu puštene video poruke poznatih osoba, među kojima su bili i glumci Tom Henks i Pirs Brosnan, kao i televizijska ličnost Ber Grils.

Nakon toga, na sceni se pojavio Lajonel Riči, koga je mnogobrojna publika, uljučujući i kraljevsku porodicu, pozdravila ovacijama, i čija je muzička tačka trajala duže od svih prethodnih, kako se navodi.

Foto: Tanjug AP/Yui Mok

Gardijan navodi da je nakon toga princ Vilijam održao govor, u kojem je naveo da su ''prve reči njegovog oca'' kada je zakoračio u opatiju zbog krunisanja bile zaklicanje na službu

- Zato što se više od 50 godina, u svakom uglu Ujedinjenog Kraljevstva, širom Komonvelta i širom sveta, posvetio služenju drugima, kako sadašnjim tako i budućim generacijama' - rekao je princ.

On je dodao da je njegov otac upozoravao na rizike po zdravlje planete ''davno pre nego što je to postalo svakodnevno pitanje''.

Foto: Tanjug AP/Leon Neal

Princ je odao i priznanje Prinčevom fondu, organizaciji koju je osnovao kralj Čarls, i dodao da je na taj način opmogao više od milion ljudi, od kojih su mnogi iz siromašnog porekla, da ostvare svoje ambicije.

''Tata, svi smo tako ponosni na tebe'', rekao je Vilijem.

Među drugim muzičarima koji su nastupili na koncertu su i Kejti Peri, Andrea Bočeli, grupa ''Take that'' i drugi.

Kejti Peri privukla je veliku pažnju svojim stajlingom i pojavom na ovom koncertu. Naime, ona se odlučila za zlatnu haljinu, a svojim glasom i stasom "srušila" je sve.

Foto: Tanjug AP/Yui Mok

Autor: N.Ž.