AKTUELNO

Čuveni pevač Stiv Harvel preminuo je u 56. godini, u svom domu u Ajdahu, kako je saopštio njegov menadžer koji je juče izjavio da je pevač "Smash Mouth" u veoma teškom stanju i da mu je ostalo najviše nedelju dana života.

Ovaj muzičar je 2001. doživeo tragediju dok se njegova muzička karijera uglavnom vezuje za pomenuti bend.

Stiv Harvel čiji je odlazak mnoge rastužio, rođen je devetog januara 1967. godine u Santa Klari u Kaliforniji, proslavio se ranih devedesetih kada je osnovao grupu "Smash Mouth" zajedno s Kevinom Kolmanom, Gregom Kampom i Polom Delajlom. Grupa je ostavila brojne hitove, među kojima su i numere "All Star" i "I'm a Believer". Nekoliko godina bio je sa Polom sam u grupi, a onda se povukao sa scene.

Njegov menadžer izjavio je danas da je Harvel preminuo "mirno" u svom domu, a kao uzrok smrti naveo otkazivanje jetre. Pevač se borio sa nizom zdravstvenih problema, uključujući kardiomiopatiju, bolest srčanog mišića, zatajenje srca i Vernikeovu encefalopatiju koja je akutni sindrom. Spomenuto je tada i da je zavistan od narkotika.

Foto: Printscreen YouTube/Foto: YouTube/

Stiv Harvel ostavio je iza sebe suprugu, a njegov sin Presli Harvel umro je 2001. šest meseci nakon rođenja, piše the-sun.com.Uzrok smrti bila je akutna limfocitna leukemija. Dve godine nakon te tragedije bio je veoma dezorijentisan na jednom nastupu, a onda je za TMZ izjavio da se povlači sa scene kako bi se posvetio brizi o zdravlju.

"Još kao dete sanajo sam da budem rok zvezde, da nastupam pred punim dvoranama i bio sam srećan što sam ostvario taj san. Mojim kolegama iz benda želim da poručim da mi je bila čast da nastupam sa njima, i da ne mogu da se stim bilo koga sa kime bih radije krenuo na to divlje putovanje", izjavio je za TMZ.

Autor: M.K.