AKTUELNO

Kejt Midlton dijagnostikovan je rak u 42. godini, podvrgnuta je preventivnoj hemoterapiji i za sad su otkriveni tek pojedini detalji o njenom zdravstvenom stanju.

Kejt Midlton dijagnostikovan je 'neodređeni oblik raka'. U emotivnoj poruci objavljenoj u petak uveče, princeza je rekla da se, kada je bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u januaru, "smatralo da je njeno stanje nije uzrokovano kancerom". Operacija, koja je obavljena na londonskoj klinici, bila je uspešna. Posle 13 noći u bolnici, princeza je napustila kliniku 29. januara.

Foto: Instagram.com/princeandprincessofwales

Nažalost, ispostavilo se suprotno, a Kensingtonska palata saopštila je da neće deliti dalje informacije o obliku ili stadijumu raka koji je princezi od Velsa otkriven.

Kakva su ispitivanja obavljena?

Detalji o ispitivanjima kojima je Kejt podvrgnuta nisu precizirani, ali standardna procesura su uglavnom testovi krvi, skener, tumor markeri i biopsija.

U poruci objavljenoj večeras voljena princeza je rekla da joj je medicinski tim savetovao da se podvrgnepreventivnoj hemoterapije.

Postoji mnogo različitih vrsta hemoterapijskih lekova, ali svi deluju na sličan način. Oni zaustavljaju reprodukciju ćelija raka, terapija ih sprečava da rastu i šire se u telu.

Foto: Tanjug AP/Chris Jackson

Kejt je napomenula da je "u ranoj fazi" lečenja.

Kada je počela sa lečenjem?

"Gardijan" saznaje da je Kejt krajem februara započela preventivnu hemoterapije.

Kada će se terapije završiti?

Ona je još uvek u ranoj fazi i odluka o tome kada bi mogla da završi sa terapijom biće zavisiće od rezultata i saveta lekara.

Kako se Kejt oseća?

Princeza od Velsa je u video obraćanju napomenula da su poslednjih nekoliko meseci bili "neverovatno teški" za nju i njenu porodicu, ali da je dobre volje, svakim danom sve snažnija i fokusirana na izlečenje.

Princeza je dodala da se raduje povratku svojim dužnostima, ali da za sada "mora da se fokusira na potpuni oporavak".

Autor: pink.rs