AKTUELNO

Kejt Midlton objavila je danas na zvaničnoj Instagram stranici rođenansku sliku princa Luja koji puni šest godina i sama je fotografisala sina, što je istaknuto ispod fotografije.

Princeza od Velsa poštovala je prethodnih godina tradiciju da za rođendane svoje dece, današnjeg slavljenika, Šarlot i Džordža objavljuje slike čiji je ona autor. Javnost je bila jutros razočarana jer nije bilo slavljeničkog portreta, ali je tradicija ipak ispoštovana.

"Srećan šesti rođendan, prinče Luje! Hvala vam na svim lepim željama danas", piše u opisu slike i jasno je naznačeno da je Kejt Midlton fotografisala sina.

Ovaj trenutak su svi čekali. Maleni princ pleni osmehom na novoj fotografiji. Mame Kejt potrudila da i ovaj njegov važan dan ostane trajno zabeležen.

Rođendanske slike prethodnih godina objavljivane su ujutru, ali kroz nekoliko sati usledio je preokret, a veliki deo javnosti je i slutio da će se tradicija nastaviti.

Izvor je prošlog meseca rekao da porodica Vels planira da objavi sliku u čast rođendana princa Luja, ali nije bilo precizirano da se radi o čvrstoj odluci. Određenu sumnju da se to neće desiti stvarao je skandal zbog fotografije koju je Kensigtonska palata objavila za Dan majki (10. mart). Na toj slici su princeza i deca, Šarlot, Džordž Luj.

Kejt je priznala da je uređivala sliku što je samo pojačalo teorije zavere koje su i ranije kružile i koje su je pratile otkako se saznalo da je 16. januara operisana u Londonu (teška operacija abdomena). Princeza je 22. marta saopštila da ima rak, pa su glasine u velikoj meri utihnule.

Princeza je sada uprkos tom skandalu ponovo stala iza objektiva.

Foto: INSTAGRAM.COM/PRINCEANDPRINCESSOFWALES; TWITTER.COM/@_Janey_Jay; TANJUG AP/AARON CHOWN

Kejt Midlton je uskršnje praznike provela sa decom i princom Vilijamom u Norfolku koji se vratio dužnostima 18. januara dan nakon što su se deca vratila u školu.

Princ Luj poslednji put viđen je u javnosti 25. decembra u Sandrigemu. Pre toga bio je sa porodicom na godišnjem koncertu u Vestminsterskoj opatiji koji je organizovala Kejt Midlton. Nekoliko nedelja pre tog svečanog događaja, princeza je svoju decu, Luja, Šarlot i Džordža, vodila da volontiraju u britanskoj Baby Bank gde su učestvovali u pripremi paketića za decu.