AKTUELNO

Bila sam na ivici smrti. Kosa mi je opadala, trepavice su mi opale, nokti su mi ispadali. Bila sam u lošem stanju - izjavila je ona.

Popularna glumica (43) ispričala je kakve je strahote doživela dok su lekari pokušavali da dijagnostikuju od čega boluje.

Dženifer Esposito je ispričala da su njeni problemi počeli tokom snimanja serije "Samantha Who?", koja je emitovana između 2007. i 2009. godine. Dok su snimali jednu scenu, zub joj je bez objašnjenja ispao.

- Koleginica Melisa Mekarti mi je tada rekla da nešto nije u redu i da mora da sam bolesna. Otišla sam kod lekara i rekla mu da mi je potrebna pomoć. Mislila sam da ću ostati u bolnici, a oni su me poslali na psihijatrijsko odeljenje - priča Dženifer i dodaje:

Sve vreme sam se pitala kako sam dospela ovde. Moj problem je fizički, a ne mentalni. Bila sam na ivici smrti. Kosa mi je opadala, trepavice su mi opale, nokti su mi ispadali. Bila sam u lošem stanju.

Dženifer kaže da je godinama imala neobjašnjive probleme. Često ju je boleo stomak, imala je napade panike, bolove u zglobovima, glavobolje, malaksalost, kosa joj je lako opadala, a nokti su joj pucali. Doktori su često pretpostavljali da pati od depresije, pošto nisu mogli da shvate njene simptome.

Kako je moguće da doktori čim ne mogu da shvate simptome, odmah pretpostave da je problem sa umom? Bila sam umorna od toga da objašnjavam i da molim ljudi da mi pomogne. Nisam luda, ne treba da mi dajete antidepresive i ne treba da me šaljete kod psihijatra.

Dženifer su na kraju otkrili celijakiju, odnosno netolerancija na gluten, pšenicu, ječam raž i zob. Bolest je teško dijagnostikovati, tako da mnogi žive sa njom a nisu ni svesni da je imaju.

Glumica je morala da promeni način ishrane, ali je napisala i knjigu o svojim problemima, te posvetila život pružanju pomoći onima koji prolaze kroz slične probleme.

Autor: M. K.

#Dženifer Esposito

#Psihijatar

#glumica

'