AKTUELNO

Porodica poznate glumice saopštila je da je umrla u utorak ujutru.

Jedna od najvećih glumica dvadesetog veka, ljubiteljima filma poznata kao žena s najlepšim očima u francuskom filmu, umrla je juče u 97. godini, saopštila je njena porodica.

- Najlepše oči francuskog filma zatvorile su se zauvek u utorak ujutru, 20. decembra - navodi se u saopštenju koje je izdala porodica Mišel Morgan.

Ona je igrala u oko 70 filmova, a proslavila se ulogom u filmu "Obala u magli" Marsela Karnea iz 1938. godine u kome joj je partner bio veliki Žan Gaben.

Poznate su njene uloge u filmovima "Veliki manevri" Renea Klera sa Žerarom Filipom, "Pali idol" Karola Rida iz 1948. i "Fabiola" iz 1949. godine.

Foto: Wikipedia

Već kao poznata glumica, dobila je prvu nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu u istoriji Kanskog filmskog festivala 1946. godine za rolu u filmu "Pastoralna simfonija" Žana Delanoa, adaptaciji istoimenog romana Andrea Žida.

Mišel Morgan, koja je bila oličenje francuskog glamura, publika je dva puta birala za najpopularniju francusku glumicu.

Tokom Drugog svetskog rata napustila je domovinu i pokušala da nastavi karijeru u Holivudu.

Tamo joj nisu davali atraktivne uloge, pa se vratila u Francusku posle rata.

Šezdesetih godina je počela da slika i time se bavila poslednjih godina života.

Verska ceremonija biće održana u petak u Nejiu-na-Seni blizu Pariza, gde je rođena, posle čega će biti sahranjena na Monparnasu u Parizu, navela je porodica.

Autor: V. T.

#Mišel Morgan

#Smrt

#glumica

'