AKTUELNO

Mislio je da što me više puta siluje to će veći muškarac biti, pa se to s vremenom povećavalo i pogoršavalo, ispričala je ova nesrećna žena.

Džoj Haris je bila udata za radikalnog pastora Larija Harisa koji je propovedao da žena mora da se povinuje svakoj muškoj želji, a onda otkrila da ju je muž tokom četrdeset godina braka silovao sedam puta dnevno.

Lari i Džoj preselili su se iz Amerike u Australiju 1994. godine u sklopu misije jednog odeljka baptističke crkve (Valley Forge Baptist Church), koji je od strane bivših pripadnika okarakterisan kao kult.

- Učio je i mene i svoju pastvu da žena treba da se povinuje muškarcu kao Bogu, govorio je da to piše u Bibliji. Mislio je da što me više puta siluje to će veći muškarac biti, pa se to s vremenom povećavalo i pogoršavalo - ispričala je Džoj za Dejli mejl.

Kada je istina o mučenju ove žene otkrivena čak je starešina pomenutog odeljka baptističkog kulta nadležnima rekao da mu nije jasno "kako čovek može da odgovara za nešto što nije zločin". Sličan stav zauzeo je i jedan od njihovih sinova, Kevin, koji je takođe pastor u jednom od radikalnih ogranaka crkve.

- On je prekinuo sve veze sa mnom i krivi me za sudbinu svog oca. Kevin kaže da sam ja za sve kriva jer ne razumem Boga i Bibliju i da sam sve zaslužila jer nisam umela da pokažem pokajanje i poniznost - rekla je Džoj o svom sinu.

U intervjuu obavljenim sa Kevinom on nije mogao da odgovori na pitanje kako je njegova majka zaslužila sva ta silovanja, već je demonstrativno napustio prostoriju.

Pastor Lari Haris trenutno služi petogodišnju zatvorsku kaznu zbog optužbi za silovanje svoje žene.

#Silovanje

#Sveštenik

#suprug

'