AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da očekuje da će američki predsednik Donald Tramp ostati na toj funkciji, uprkos izglasavanju opoziva u Predstavničkom domu Kongresa.

Putin je rekao da su optužbe protiv Trampa izmišljenje, navodeći da veruje da je malo verovatno da će američki Senat doneti konačnu odluku o opozivu Trampa.

Foto: Tanjug AP/Pavel Golovkin

Kako je kazao, u pitanju je unutarpolitička borba koja će se nastaviti, prenosi Tas s.

"Partija koja je izgubila izbore nastavlja borbu drugim sredstvima", ocenio je rusko predsednik, preneo je AP.

Putin je naveo i da je Rusija spremna da postigne novi START sporazum o kontroli nuklearnog oružja sa SAD, ali da na ruske predloge nema odgovora.

Inače, šef ruske države sumira rezultate 2019. godine i komentarisati brojna pitanja vezana za socijalno-ekonomsku situaciju kao i regionalne probleme

Ruski predsednik Vladimir Putin govori na velikoj godišnjoj konferenciji za štampu. Za ovaj događaj je akreditovan rekordni broj novinara - 1.895. Tradicionalno, najviše njih dolazi iz ruskih regionalnih medija.

Foto: Tanjug AP/Pavel Golovkin

Kako se očekuje, šef ruske države će sumirati rezultate 2019. godine i komentarisati brojna pitanja vezana za socijalno-ekonomsku situaciju (penzije, cene, inflaciju, promene u BDP-u itd), energetiku, spoljnu politiku (odnosi sa SAD, Ukrajinom, Evropskom unijom), kao i regionalne probleme. Takođe, veruje se da će se dotaći i sportskih pitanja, povezanih sa zabranom učešća ruskim sportistima na međunarodnim takmičenjima.

Putin je prošle godine odgovarao na pitanja novinara tri sata i 43 minuta, a godinu dana ranije je sa novinarima razgovarao tri sata i 40 minuta.Ruski predsednik je prvu veliku konferenciju za štampu održao 2001. godine. Ona je trajala oko 90 minuta i njoj je prisustvovalo 500 novinara.

Foto: Tanjug AP/Pavel Golovkin

#Donald Tramp

#Vladimir Putin

'