AKTUELNO

Pucnjava se dogodila u jednoj školi na severoistoku Francuske, ima povređenih, a izdato je i upozorenje na teroristički napad.

Nekoliko osoba je povređeno u pucnjavi koja se odigrala na koledžu u gradu Gras na jugu Francuske. Televizija BFM prenela je da je nepoznati muškarac pucao u središtu kampa škole "Tokvil", a lokalni mediji koji se pozivaju na izvore bliske istrazi preneli su da je francuska vlada momentalno izdala upozorenje na teroristički napad. Pojedini mediji navode da je u školi više od jednog napadača. Na licu mesta se nalazi veliki broj policije.

Zvaničnici su rekli da se ipak ne radi o terorističkom napadu, kako je prvobitno bilo rečeno.

Rojters prenosi navode policije da je ranjeno najmanje dvoje ljudi i da je još rano da se kaže da li se radi o terorističkom napadu, ali da je jedan čovek uhapšen, a za drugim se traga. Francuska vlada je putem aplikacije za mobilne telefone uputila upozorenje na teroristiccki napad, a lokalne vlasti u Grasu savetuju stanovnisstvo da ne izlazi iz domova.

Policija je navela da je napadač upao u školu "Tokvil" i otvorio vatru, ranivši najmanje dvoje ljudi, pri čemu je jedan čovek uhapšen, a za drugim se traga. Francuska vlada je putem aplikacije za mobilne telefone uputila upozorenje na teroristički napad, a lokalne vlasti u gradiću koji se nalazi na oko 40 kilometara od Nice, savetovale su putem Tvitera stanovništvo da ne izlazi iz domova. Blokiran je pristup svim školama u Grasu, a ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev prekinuo je posetu području severne Some zbog ove pucnjave, kao i pisma bombe koja je ranije danas eksplodirala u kancelarijama MMF u Parizu.

Uskoro opširnije...

#Pucnjava

#Terorizam

'