AKTUELNO

Stanovnici Njujorka iz siromašnijih zajednica češće su bili pozitivni na antitela na kovid-19 od proseka, što skreće pažnju na nesrazmerni uticaj bolesti na obojene ljude, izjavio je danas guverner Endrju Kuomo.

 Kuomo je na dnevnom brifingu rekao da od 8.000 ljudi testiranih u zajednicama sa malim primanjima u gradu, 27 odsto ima antitela na kovid-19, bolest uzrokovanu novim korona virusom, u poređenju sa 19,9 odsto u opštoj populaciji. 

Istraživanje, koje je sprovedeno u koordinaciji sa Nortvel Helt i crkvama u zajednici, pokazalo je koliko je virus uzeo maha među crnim i latino stanovnicima u siromašnijim gradskim četvrtima, rekao je Kuomo, prenosi Rojters. 

Kao primer, Kuomo je naveo da je 43 odsto ispitanih u Morisaniji, stambenom području sa niskim prihodima u Bronksu, pozitivno na antitela.

Morisania je takođe imala 81 odsto višu stopu hospitalizacije u odnosu na gradski prosek, rekao je guverner. Iako je vrhunac epidemije prošao i brojke su se poboljšale, Kuomo je apelovao na Njujorčane da nose maske u javnosti.

#Njujork

#koronavirus

'