AKTUELNO

Glavna i odgovorna urednica dnevne redakcije ’’Sputnjik’’ Ljubinka Milinčić i dugogodišnji dopisnik ’’Politike’’ iz Nemačke Miroslav Stojanović složili su se da se ništa ne menja u odnosu Zapada prema Rusiji, te da uvek postoji jedna konstanta da je treba obuzdavati.

Milinčić je podsetila da se ove godine obeležava 55 godina od Fultonskog govora Vinstona Čerčila i kako napominje za to vreme se ništa nije promenilo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada pročitate šta su sve oni radili Rusiji tada i danas to je kao da je neko prepisao. Sprečiti uvođenje gasovoda iz Sibira prema Evropi, uvesti sankcije, zabraniti izvoz u Rusiju visokotehnoloških proizvoda... – podsetila je Milinčić i zapitala se šta se sada dešava.

Stojanović je podsetio na teoriju o obuzdavanju Rusije i naglasio da je ta matrica ostala na snazi i da se samo nadograđuje prema vremenu i okolnostima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ta politika obuzdavanja Rusije prolazi kroz različita vremena. Hladni rat je bio direktna konfrontacija – smatra Stojanović.

- Uvek je konstanta da Rusija predstavlja veliku opasnost i da je treba ekonomski, politički i vojno obuzdavati – dodaje.

#Odnosi

#Rusija

#SAD

#ZAPAD