AKTUELNO

Obnova Rusije kao jedinstvene centralizovane države ključna je prekretnica tokom poslednje dve decenije, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin ocenivši povratak Krima u sastav Rusije istorijskim događajem koji pokazuje jačanje države.

- Glavna prekretnica je okupljanje, obnova Rusije kao jedinstvene, centralizovane države - rekao je Putin u intervjuu televiziji Rusija 1, preneo je TASS.

- Nažalost, mi smo krajem 90-ih došli do veoma opasne linije iza koje smo mogli da očekujemo svašta. Ali zahvaljujući strpljenju i hrabrosti našeg naroda, govorim bez bilo kakvog preuveličavanja, zahvaljujući ogromnom strpljenju, napornom radu i hrabrosti našeg naroda, običnih momaka, običnih vojnika koji su bili suočeni sa velikom terorističkom pretnjom, uključujući na Severnom Kavkazu, uspeli smo da prevaziđemo te poteškoće, zadržimo, obnovimo državu, a zatim obnovimo i njenu ekonomiju - naveo je Putin.

Prema njegovom mišljenju, ekonomski pokazatelji pre 20 godina se značajno razlikuju od današnjih.

- To je možda najvažnija stvar koja je urađena, mislim na obnovu socijalne sfere, prihode i blagostanje građana - istakao je predsednik Rusije.

- Što se tiče povratka Krima i Sevastopolja u njihovu rodnu luku (Rusiju), kako sam ranije govorio, to je, naravno, veoma značajan i istorijski događaj, bez preuveličavanja. To je rezultat jačanja naše države iznutra - istakao je Putin.

#Vladimir Putin