AKTUELNO

Znamo da je najgori strah roditelja da se nešto ne desi njihovom nerođenom detetu.

Zbog toga čitamo sve knjige za bebe, kupujemo svu zaštitnu opremu i još uvek brinemo (ponekad gotovo opsesivno) za bezbednost naše dece. Čak i tada, postoje neke stvari koje su jednostavno van naše kontrole.

Kada je Elizabet Hatičinson jedva bila na pola trudnoće sa sinom Ričard-om, shvatila je da ima problem.

- Jednostavno nisam mogla da se udobno osećam, nisam mogla da spavam. Otišla sam kod svog lekara, a on je rekao: 'Trudite se'", rekla je budućoj mami iz Minesote za VCCO. "A u to vreme nije imao ni 21 nedelju. Nisam znao šta da mislim.’ Još ne može da dođe ’. Nisam bila ni na polovini trudnoće.

Ali beba Ričard je ipak došla i rodila je manje od pola kilograma. Nakon porođaja, dečji neonatolog iz Minesote dr. Stejsi Kern i njen tim preneli su mračne vesti novoj mami i njenom partneru Riku.

- Znamo da bebe rođene u 21. nedelji obično imaju lošu prognozu, tako da je zapravo porodica dobila 0 odsto šanse za bebu Ričarda - kaže Kern. - Taj dečačić je, međutim, imao druge planove. Posle šest meseci boravka u NICU, beba Richard je mogla da se krene kući.

Danas on ne samo da preživljava - već i napreduje. "Ričard je samo iznova nadmašio svačija očekivanja i svi smo naučili tonu brinući se o ovoj bebi."

Ričard sada teži 13 kilograma. Odvikava se od kiseonika i gura zube kao i svako drugo dete od deset meseci.

- Rođen je 10,63 inča, a sada je dugačak 24 inča - kaže Elizabet. On je definitivno čudo.

- Gledati Richarda kako raste i gledati ga kako se razvija u ovu srećnu malu neverovatnu osobu, jednostavno nema osećaja poput njega - dodaje ponosni tata Rik.