AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Marinković komentarišući situaciju u pojasu Gaze rekao je da na ovom primeru može da se vidi do čega može da se dođe kada se ne nađe kompromisno rešenje.

On je podsetio da je Trampova administracija tokom prošle godine iznela jedan plan za rešenje konflikta između Izraelaca i Palestinaca, koji je bio prohvaćen od strane Izraela, dok ga druga strana, kako dodaje, nije ni razmatrala.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne ulazeći u taj tzv. ’’sporazum veka’’ kako su ga Amerikanci nazvali, ovo se događa i ovo je posledica kada imate zamrznuti konflikt. Svaki dan možete da očekujete eskalaciju sukoba, kao što ovde imamo priliku, na žalost, da vidimo - rekao je Marinković za Pink.

Urednik političke rubrike u dnevnom listu ’’Informer’’ Milan Dobromirović rekao je da je možda najopasnije u celoj priči to što sve zavisi od neke treće strane, a da zavisi od Izraelaca i Palestinaca, možda bi, kako dodaje, to sve bilo rešeno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Juče smo imali priliku da vidimo stopiranje izdavanja saopštenja UN zato što su to Amerikanci zabranili, a da bi posle saopštili da oni šalju svog izaslanika tamo kako bi pokušao da smiri situaciju tamo – rekao je Dobromirović za Pink, dodajući da se vidi da Amerikanci pokušavaju da vode glavnu reč.

#Izrael

#Palestina