AKTUELNO

Više od 50 osoba je poginulo, a najmanje 170 je povređeno danas u eksplozijama tri bombi u Pakistanu, saopštili su zvaničnici.

Gradski zvaničnik Basir Han Vazir izjavio je za AFP da je stanje 15 do 20 povređenih kritično, pa bi broj poginulih mogao da bude još veći.

U samoubilačkom bombaškom napadu automobilom u jugozapadnom gradu Kveta, koji se dogodio kada je policija zaustavila automobil na kontrolnom punktu kako bi ga pretražila i koji je prethodio napadu u Paračinaru, poginulo je 13, uključujući sedam policajaca, a povređeno oko 20 osoba.

Generalni direktor policije u provinciji Beludžistan, čija je Kveta prestonica, Abdul Razak Čima rekao je za Rojters da je bombaš digao u vazduh automobil napunjen eksplozivima.

Pročitajte još: NESREĆA U CENTRU PRESTONICE: Panoramski autobus udario u most, POVREĐENI TURISTI! (FOTO)

Prema rečima, portparola bolnice u Kveti Vasima Baiga, ranjeno je 19 osoba, a lekar Farid Sumalan naveo je da je među njima devet bezbednosnih zvaničnika.

Odgovornost za napad u Kveti preuzela je teroristička organizacija "Džamat al Ahrahr" (Skupština slobodnih), koja se odvojila od terorističke grupe Talibanski pokret Pakistana, u poruci koju je Rojtersu poslao portparol te grupe Asad Mansur.

Nijedna grupa nije još nije preuzela odgovornost za eksplozije u Paračinaru.

#Eksplozija

#Pakistan

#Poginuli

'