AKTUELNO

Bivši ambasador Jugoslavije u UN Vladislav Jovanović pričao je o komplikovanoj globalnoj situaciji i tom prilikom objasnio kako su podmornice potopile dobre odnose Evrope i Amerike. Jovanović je večeras rekao kako grupisanje teče već izvesno vreme.

Dodaje i kako se sada geopolitička situacija pomerila na istok, kao i da je Amerika iz toga naučila lekciju, zbog čega premešta svoje težište pažnje takođe na istok. Kaže i kako snage Francuske i Amerike nisu jednake, zbog čega je pitanje, smatra Jovanović, koliko će Francuska moći daleko da ide.

Foto: TV Vesti

To grupisanje teče već izvesno vreme, ali nije javno bilo priznato. Zemlja koja i dalje smatra sebe svetskom silom, još nije spremna da to prizna. Zbog toga počinju da se krune delovi građevine koja je napravljena kada je bila ta prevlast. Ratni neuspesi u Iraku su umanjili tu moć. Sada se geopolitička situacija sveta pomera na daleki istok. Amerika izvlači brze lekcije iz toga i vidimo da premešta svoje težište pažnje na daleki istok. Videćemo kako će to dalje ići, ali svakako je pitanje da li će Francuska moći da ide daleko od povlačenja svog ambasadora iz Vašingtona - kaže Jovanović.

Foto: TV Vesti

Vojni komentator "Politike" Milan Galović kaže za autorsku emisiju Srđana Predojevića da je siguran da Francuska neće zaboraviti ova dešavanja, kao i da ga razvoj svih događaja ne čudi.

Ovaj razvoj događaja i ne čudi. Siguran sam da Francuzi neće zaboraviti ovako snažan udarac. Nije ni Francuska tako naivna, imaju i oni uspešan nastup na tržištu, tako da tu nema puno emocije, nastaviće da oni guraju svoj interes, ali nema sumnje da će Francuska sve ovo zaboraviti i nastaviti da gura stvaranje evropske vojske - govori Galović.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!