AKTUELNO

U potoku u Alabami pronađeno je vozilo studenta koji je proglašen nestalim pre 45 godina. U automobilu su bili njegov novčanik, lična karta i ljudski ostaci.

Kajl Klinkskejls, student Univerziteta Auburn, poslednji put je viđen u noći 27. januara 1976. kako se vozio iz svog rodnog grada La Grandža nazad u kampus, rekao je Džejms Vudraf, šerif okruga Trup, juče na konferenciji za novinare.

Ovaj 22-godišnjak nikada nije stigao na Univerzitet u Alabami i do sada nije bilo poznato šta mu se dogodilo, piše CNN.

Vozilo u potoku

"Tražili smo Klinkskejlsa i njegov automobil 45 godina. Pratili smo stotine tragova i nikada nismo pronašli ništa važno", rekao je Vudraf i dodao da su tokom istrage isušili jezera i sproveli brojne druge pretrage.

Policija je u utorak primila dojavu o vozilu koje se nalazi u potoku u blizini Okružnog puta 83. Kada su policajci stigli na lice mesta, pronašli su delimično potopljen automobil.

Sid Lokhart, šerif okruga Čembers, rekao je da je vozilo pronađeno na nekoliko kilometara udaljenosti od puta kojim se Klinkskejls vraćao na univerzitet. On je dodao da mu nije poznato da li je pretraženo područje u vreme nestanka studenta.

"Verujemo da su ovo ljudski ostaci"

Policajci su u zarđalom automobilu pronašli novčanik, kreditne kartice i lična dokumenta studenta i nekoliko kostiju.

"Verujemo da su ovo ljudski ostaci. Pozvali smo istražnu kancelariju Džordžije. Trenutno sprovodimo analizu kako bismo utvrdili da li se radi o kostima studenta", rekao je Vudraf.

Majka nestalog studenta preminula je ranije ove godine, sve vreme nadajući se da će se njen sin kad-tad vratiti kući. Klinkskejlsov otac je umro 2007 godine.