AKTUELNO

Ovo je drugi napad u Evropi nakon haosa u Barseloni koji se dogodio juče.

Muškarac koji se nalazi u pritvoru zbog napada nožem u kome su preminule dve, a povređeno šest ošoba je delovao sam, saopštila je danas finska policija.

Ona, međutim, ne odbacuje mogućnost da je u napad bilo umešano još ljudi, preneo je AP. Vlasti su u potrazi za potencijalnim osumnjičenima.

Ekskluzivni snimci TERORA U BARSELONI! Krv ofarbala ulice (VIDEO)

Predsednik Finske Sauli Ninisto posetio je Turku i osudio napad kao šokantan i kukavički čin.

On je rekao da zvaničnici rade sve što mogu da bi Finci mogli da se osećaju bezbedno.

Dve osobe su preminule, a šest je povređeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje, saopštila je policija.

- Ima osam žrtava u napadu nožem. Dve osobe su preminule, a šest je povređeno - saopštila je policija tog grada na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povredio više osoba u Turkuu, poslato je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi.

Foto: Tanjug

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada.

Finska nacionalna televizija Ile obavestila je da je centar Turkua zatvoren, a svedoci napada su rekli kako su videli tela na zemlji u tom delu grada, prenosi AFP.

- Vlada pomno prati situaciju u Turkuu i policijske operacije su u toku - tvitovao je Juha Sipila pre sastanka u kabinetu, prenosi AFP.

MTV3 televizija obavestila je da je policija podigla nivo obezbeđenja na aerodrumu u Helsinkiju, kao i na železničkim stanicama.

U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podseća AFP.

#Finska

#Napad

#Terorizam

'