AKTUELNO

Federalna služba bezbednosti rešila je ubistvo novinarke Darije Dugine, saopštio je Centar za odnose s javnošću agencije.

„Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine“, navodi se u saopštenju, a prenose Ria novosti.

FSB je pojasnio da je Vovk zajedno sa svojom 12-godišnjom ćerkom stigla u Rusiju 23. jula i iznajmila stan u kući u kojoj je Dugina živela kako bi prikupila informacije o svom načinu života.

Na dan ubistva, Vovk i njegova ćerka bili su na književno-muzičkom festivalu Tradicija, gde je Dugina bila kao počasni gost.

Foto: Twitter.com

„Posle kontrolisane eksplozije automobila Tojota Land Cruiser Prado kojim je upravljao Dugin, 21. avgusta 2022. Vovk je sa ćerkom otišla preko Pskovske oblasti u Estoniju“, dodala je služba bezbednosti.

Materijali istrage ustupljeni su Istražnom komitetu.

Novinarka i politikolog Darija Dugina umrla je 20. avgusta uveče. Bila je u automobilu koji je izgoreo na Možajskom autoputu u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti . Prema preliminarnoj verziji, u automobilu je eksplodirala eksplozivna naprava.

#Daria Dugin