AKTUELNO

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je govor predsednika SAD Džozefa Bajdena pred Generalnom Skupštinom UN "apsolutni incident".

Zaharova je u svom obraćanju optužila američkog lidera da je lažno citirao predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, prenosi RIA.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova navodi da je američki predsednik izgovorio nešto što Putin nije rekao i da se sada ta izjava u američkim medijima pripisuje ruskom predsedniku.

"Mi uvek proveravamo više puta Bajdenove reči. Bajden je to sigurno izgovorio, a ne predsednik Rusije“, istakla je Zaharova.

“Ovo je apsolutno propagandna koja se nameće javnosti, javnom mnjenju, suprotno onome što je u stvari rečeno”, rekla je Zaharova, prenosi ruska agencija.

Američki predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je juče da je Rusija bestidno prekršila suštinske principe povelje Svetske organizacije "brutalnim i nepotrebnim ratom" u Ukrajini.

U svom obraćanju na Generalnoj skupštini UN on je dodao da niko nije pretio Rusiji, kao i da je jedino ona želela rat, kao i da je u pitanju rat jednog čoveka, preneo je Rojters.

Bajden je istakao i da je cilj rata da potpuno uguši pravo Ukrajine da postoji kao država i kao narod.

Predsednik SAD je rekao da bi zbog izveštaja o ruskom zlostavljanju civila u Ukrajini "trebalo da vam se sledi krv".

On je, takođe, kazao da nove nuklearne pretnje ruskog predsednika Vladimira Putina Evropi pokazuju "nepromišljeno zanemarivanje" odgovornosti njegove nacije kao potpisnice Ugovora o neširenju nuklearnog oružja.

Bajden je naveo da se nuklearni rat ne može dobiti i da se nikada ne sme voditi.

"Bićemo solidarni protiv ruske agresije. Tačka", naglasio je Bajden, prenela je britanska agencija.

#Marija Zaharova