AKTUELNO

Napadača koji je u vozu u Nemačkoj nožem usmrtio dve osobe i povredio sedam, uspeli su da savladaju putnici dok nije došla policija.

On je počeo da napada ljude nožem još dok je voz bio u stanici u Brokštetu.

Prema rečima očevidaca, izbila je panika. U vozu je u tom trenutku bilo oko 120 putnika.

Foto: Tanjug AP/Jonas Walzberg

Portparolka policije rekla je da je napad sigurno "izazvao haos". Policija vodi istragu u svim pravcima, i ispituje oko 70 očevidaca.

Očevici su odmah posle zločina uspeli da zadrže osumnjičenog do dolaska policije na železničkoj stanici u Brokštetu. U vozu su putnici napadača gađali koferima.

Prema informacijama Bilda, napadač je Ibrahim A. (33). On je od ranije poznat policiji zbog seksualnih i nasilnih delikata. Pre šest dana izašao je iz zatvora.

Foto: Tanjug AP/Jonas Walzberg

Iako su prvi podaci ukazivali da je napadač državljanin Sirije. kasnije je iz policije saopšteno da je reč o Palestincu.

Na privremenoj boravišnoj dozvoli koju je imao kod sebe, nije moglo da se pročita godište jer je dokument bio umrljan krvlju.

Foto: Tanjug AP/Jonas Walzberg

Devet vozila hitne pomoći, tri lekara i helikopter iz Hamburga stigli su na lice mesta. Železnička stanica bila je zatvorena. Prilikom hapšenja, osumnjičeni je imao povrede ruke. Sada je u bolnici u Nojminsteru pod nadzorom policije.