AKTUELNO

Medlin Meken je kidnapovana 2007. dok je sa roditeljima bila na odmoru u Portugalu. Uprkos opsežnim istragama, njeno telo nikada nije pronađeno, pa njeni roditelji, ali i neki koji prate ovaj slučaj, veruju da bi Medlin još uvek mogla da bude živa.

Mlada Poljakinja je ove nedelje postala svetski poznata na internetu nakon što je pokrenula Instagram profil pod imenom "Ja sam Medlin Meken". Ona navodi da je počela da se pita da li je ona zapravo trogodišnja devojčica koja je oteta u Portugalu „pre nekoliko meseci” nakon nečega što joj je baka rekla. U objavama kaže da svoje tvrdnje zasniva na dva 'dokaza'.

Nemački istražitelji veruju da je Medlin ubio seksualni predator Kristijan Brukner, ali uprkos opsežnim potragama i bezbrojnim istragama, njeno telo nikada nije pronađeno. Takođe, više od tri godine otkako su Brueknera imenovali kao glavnog osumnjičenog, čini se da nisu ni blizu podizanja optužnice, jer nemaju dovoljno dokaza da dokažu da je on odgovoran za njen nestanak i ubistvo, piše Miror, a prenosi Večernji list.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE!


Poslednjih meseci počeo je trend na društvenim mrežama gde ljudi ističu svoje sličnosti sa Medi. Mlada Poljakinja je na jednom snimku pokazala da ima pege na nozi i fleku u oku na istim mestima kao i Medlin. Ona je toliko ubeđena da je ona devojka koja je nestala 2007. godine da traži pomoć interneta da kontaktira Gerija i Kejt MekKen, Medlinine roditelje, i dogovori sa njima DNK test. Poljakinja sada ima 21 godinu, ali smatra da bi to moglo biti pogrešno, jer je Medlin rođena u maju 2003. godine, pa bi sada imala 19 godina, prenosi Večernji list.

Otvorila je više naloga na društvenim mrežama na kojima deli brojne fotografije sebe, mladih Medlin i Gerija i Kejt kako bi dokazala svoju sličnost sa njima, a čini se da njen plan funkcioniše, jer je prate hiljade ljudi, a brojni njene fotografije, video zapise i izjave dele na svojim profilima. „Policijski istražitelji iz Velike Britanije i Poljske pokušavaju da me ignorišu. Ispričaću svoju priču u objavama ovde. Pomozite mi“, moli on na Instagramu.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE!

Medlinina porodica joj nije odgovorila. U snimku u kojem odgovara na pitanja svojih pratilaca, ona kaže da se ne seća detinjstva jer je doživela traumatičan događaj zbog kojeg je kasnije bila hospitalizovana. Ona je rekla i da je pokušala da dobije izvod iz matične knjige rođenih, ali kada je pozvala nadležne, službenica joj je telefonom izdiktirala podatke, što, kaže, nije deo procedure za pristup osetljivim podacima, zbog čega ona sumnja u njegovu istinitost. U nedavnoj objavi napisala je da razgovara sa poljskom policijom o mogućnosti DNK testa.

Autor: