AKTUELNO

Nakon što je suđenje Kristijanu Brukneru, osumnjičenom za nestanak Medlin Meken, prekinuto prošle nedelje, danas je opet nastavljeno.

Njemu se sudi i za pet seksualnih delikata koje je navodno počinio u Portugalu između 2000. i 2007. godine koja nisu povezana sa nestankom devojčice.

Osumnjičeni je na sudu rekao da nije kriv što je potvrdio i njegov advokat.

Takođe, na sudu je istaknuto da su mediji bukvalno proganjali Kristijana od kada je njegovo ime objavljeno kao jedni osumnjičeni.

Kristijan je i ranije insistirao da je nije odgovoran za nestanak devojčice. Pokušao je da svoju nevinost "dokaže" pismima u kojima je istakao da "nije ubica i da protiv njega nema dokaza iako ceo svet u to veruje".

Foto: Tanjug AP/Julian Stratenschulte/dpa via AP

MailOnline je otkrio niz pisama koje je navodno napisao Brukner, pokušavajući da se očajnički dokaže kao nevin. Mejl prenosi da je napisao: "Nikad ne možete da zamislite kako je to kada ceo svet veruje da ste deteubica, a niste".

"Davno su mi rekli da tužilaštvo zatvara slučaj nestanka male Medi jer nema ni najmanjih dokaza. Suđenja nikada neće biti", pisalo je u jednom pismu.

U svom poslednjem pismu, Brukner je prkosno napisao: "Ovo pišem bez samosažaljenja, a moje samopouzdanje i samokontrola nikada nisu bili na višem nivou"

"Ono što te ne ubije to te ojača. Brada gore! Bolji dani dolaze", navodi se u jednom njegovom pismu.

Podsetimo, 16. februara je prvo ročište prekinuto samo devet minuta nakon što je krenulo zbog žalbe advokata na jednog člana porote za koga je tražio zamenu. U pitanju je bila Brita D. za koju je smatrao da neće biti objektivna već pristrasna.

Foto: Beta AP

Ona je 2019. godine na društvenoj mreži Tviter pozivala na ubistvo bivšeg brazilskog predsednika Bolsonara.

"Ubijte đavola. Ovo kopile mora da bude uništeno", navela je ona u Tvitu.

Meken je nestala iz svoje spavaće sobe 3. maja 2007. godine dok su njeni roditelji tokom porodičnog odmora večerali sa prijateljima u blizini u letovalištu Praja da Luz.

Autor: