AKTUELNO

Porodica devojke iz Poljske, koja je ubeđena da je nestala Medlin Meken iz Velike Britanije, rekla je da je "razorena" zbog trenutne situacije.

Džulija Vendel (21) iz Poljske napravila je haos na društvenim mrežama nakon što je otvorila nalog na Instagramu @iammadeleinemccann (ja sam Medlin Meken). Ona tvrdi da ima "dokaze" koji potkrepljuju njene tvrdnje da je nestala britanska devojčica.

Medlin je nestala iz porodičnog apartmana tokom odmora u Portugalu 2007. godine. Uprkos nekoliko policijskih istraga, poznato je malo informacija o tome šta se desilo devojčici nakon otmice.

Policija veruje da je Medlin ubijena i optužila je nemačkog pedogila Kristijana Bruknera (47) za njeno ubistvo.

Džulija je objavila "dokaze" uključujući i mrlju u oku i pegicu na nozi na istom mestu kao i Madlin, prenosi Mirror.

Poljska organizacija Missing Years Ago objavila je saopštenje u ime Džulijine porodice.

Oni tvrde da imaju "sećanja" i fotografije koje diskredituju Džulijine tvrdnje.

Njihovi sopstveni dokazi pokazuju da je "očigledno da je Džulija naša ćerka, unuka, sestra, nećaka, rođaka i polunećaka".

"Za nas kao porodicu očigledno je da je Džulija naša ćerka, unuka, sestra, nećaka, rođaka i polunećaka. Imamo sećanja, imamo fotografije. Džulija takođe ima ove fotografije jer ih je uzela iz porodičnog doma sa izvodom iz matične knjige rođenih, kao i brojne otpuste iz bolnice", rekla je porodica u saopštenju.

Dodali su da su se uvek trudili da razumeju sve situacije koje su se dešavale sa Džulijom.

"Pretnje na našu adresu od Džulije, njene laži i manipulacije, aktivnosti na internetu. Sve smo to videli i pokušali da sprečimo, da objasnimo, tražili smo da prestane. Uvek smo se trudli da joj pomognemo da stane na noge. Džulija je punoletna već nekoliko godina. Iselila se iz kuće. Nekada je htela da bude pevačica, model. Uvek je želela da bude popularna. Sada je dobila milion pratilaca", dodala je porodica u saopštenju.

Porodica Poljakinje istakla je da je "očigledno da Džulija nije Medi".

"Razoreni smo trenutnom situacijom", dodali su.

Nakon što je Džulijina objava postala viralna, izvor blizak roditeljima Medlin Meken, Kejtu i Geriju, pozvao je Poljakinju da uradi DNK test jer su "voljni da pogledaju sve potencijalne informacije".

Međutim, juče je privatni detektiv Fransisko Marko - koji je vodio lov na Medi nakon njenog nestanka - rekao da je izvršio analizu koja isključuje mogućnost da je Džulija nestala devojčica.