AKTUELNO

Turska policija uhapsila je danas Ahmeta Buraka, farmaceuta iz Burse, koji se tereti da je u poslednjih sedam dana počinio dva ubistva.

Burak se sumnjiči da je ubio svog saradnika, komercijalistu Serdara Erguna (47) i svog cimera Murata Kutlua, u dva odvojena incidenta.

Za čitav slučaj se saznalo kada su rođaci Serdara Erguna prijavili njegov nestanak policiji. Rođaci su rekli da Ergun radi kao komercijalista u farmaceutskoj industriji i da je otišao da obilazi apoteke u Bursi i da se više nije vrati.

Tokom potrage, policija je saznala da je poslednji put viđen u društvu Ahmeta.

Nedugo potom policija je, uz pomoć kamera, locirala Ergunov plavi "seat leon" na području Istanbula. Međutim, kada su pronašli vozilo, za volanom je bio Burak, a u gepeku su pronašli Ergunovo telo umotano u tepih sa prostrelnom ranom na glavi.

U vozilu je nađeno i oružje kojim je, najverovatnije, počinjeno ubistvo.

Ispostavilo se da je Burak kolegu komercijalistu ubio u blizini apoteke u kojoj je radio, a potom ga je spakovao u gepek i otišao u 200 kilometara udaljeni Istanbul.

Prilikom saslušanja Ahmet je priznao da je ubio Erguna i policiji otkrio da je pre tri dana ubio i svog cimera Murata Kutlua.

Po dolasku u stan policija je pronašla Muratovo beživotno telo, kao i telo Muratovog psa kojeg je Ahmet verovatno upucao.

Mediji prenose i da je Ahmet policiji do detalja opisao zašto je ubio dvojicu muškaraca.

Navodno je Ergun juče došao u apoteku gde je Ahmet radio i zahtevao da mu isplati novac koji mu je dužan. Nakon što je Ergun uzeo neke lekove, Ahmet je dogovorio primopredaju novca, na kojoj se "iznervirao", jer ga je Ergun opsovao, te ga je ubio, njegovo telo urolao u tepih i spakovao u gepek, a potom pobegao.

Upitan za motiv ubistva svog cimera Murata, Ahmet je rekao i da je njemu presudio, jer je psovao po kući.

Autor: