AKTUELNO

Vlasnik Tvitera Ilon Mask kaže da je upravljanje kompanijom „prilično bolno", uporedivši je sa vožnjom na ringišpilu (rolerkosteru).

U intervjuu BBC-ju, multimilijarderski preduzetnik je rekao i da bi prodao kompaniju kada bi naišao pravi kupac.

Mask, koji vodi i proizvođača automobila Teslu i raketnu kompaniju SpejsIks, kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022.

Upitan da li se kaje zbog kupovine Tvitera, Mask je odgovorio da je „nivo bola izuzetno visok", ali i da „nije dosadno, već prilično uzbudljivo."

„Zaista je stresno u poslednjih nekoliko meseci", dodao je on, ali je rekao da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Rekao je da stvari idu „razumno dobro", navodeći da je korišćenje platforme povećano i da „radi".

Opterećenost poslom znači da „ponekad spavam u kancelariji", rekao je on i dodao da ima kauč u biblioteci „u koje niko ne zalazi".

Govoreći o finansijama Tvitera, Mask je rekao da je kompanija sada „skoro na nuli", pošto se većina njenih oglašivača vratila.

Rekao je i da smanjenje broja radnih mesta sa oko 8.000 u vreme kada je kupio firmu na oko 1.500 nije bilo lako. Priznao je da nije svakog lično otpustio, rekavši:

„Nije moguće razgovarati sa toliko ljudi licem u lice“.

Odlazak mnogih Tviterovih inženjera otkako je Mask kupio kompaniju izazvao je zabrinutost oko stabilnosti platforme. On je priznao neke propuste, uključujući prekide na sajtu, ali je rekao da prekidi nisu dugo trajali i da sajt trenutno radi dobro.

Takođe se osvrnuo na svoje ponekad kontroverzne tvitove rekavši: "Da li sam više puta pucao sebi u nogu tvitovima? Da."

„Mislim da ne bi trebalo da tvitujem posle 3 sata ujutru“, dodao je on.

Mask ima procenjeno lično bogatstvo od skoro 190 milijardi dolara, što ga čini drugim najbogatijim čovekom na svetu, prema Forbsovoj listi bogataša.

Autor: