AKTUELNO

Kamion s prikolicom koji je bio natovaren BMW-ima, "kadilacima", "mercedesima", "rendž roverima "i drugim skupim automobilima prepolovio je prigradski voz na Floridi nakon što je tegljač zapeo na pružnom prelazu 12. aprila. Iako snimak deluje zastrašujuće, u nesreći niko nije povređen.

Nesreću je snimio Aleksander Kintero, koji je rekao da je čekao na prelazu u Holivudu na Floridi kada je primetio da nešto nije u redu s kamionom. Tada je primetio da dolazi voz i uhvatio ga je strah.

Kamiondžija je "pokušao da nastavi napred i primetio sam da su mu se točkovi počeli okretati i da se uopšte nije pomerao", rekao je Kintero za "Fox13". "Shvatio sam da je zaglavio na pruzi. Pogledao sam u retrovizor i primetio svetlo voza koji dolazi. Tada sam pomislio - nešto će se loše dogoditi".

Iako je voz pokušao sirenom da upozori kamion da se pomeri s puta, vozač nije mogao ništa da učini. Pošto se voz kretao prebrzo da bi se zaustavio, a kamion je bio nepokretan, siloviti udar bio je neizbežan.

Sudar je bio dovoljno snažan da otkine zadnji deo prikolice s kamiona. Samo jedan "rendž roverf" i jedan BMW SUV ostali su pričvršćeni za kamion, dok je nekoliko drugih vozila odletelo u vazduh.

Snimak posledica prikazuje automobile na boku s točkovima koji vise s njih. Hauba jednog vozila je presavijena, a mogla su se videti druga vozila kako ih vuče lokomotiva i vagoni iza nje.

Zabrinjavajuće je što se udar može videti i na vozu, koji se odbio i nagnuo kao posledica nesreće. Iako je šteta manja, kao prigradski voz, njegovi putnici i kondukter lako su mogli biti povređeni u incidentu.