AKTUELNO

Policija je na Floridi uhapsila 30-godišnjeg muškarca krajem prošle nedelje, više od dve godine nakon što je navodno ubio svoju ćerku nabijajući joj u grlo maramicu za bebe.

Prema saopštenju iz kancelarije šerifa okruga Indijan River u nedelju, detektivi su uhapsili Džozefa Nejpira iz Vero Biča, Florida. Prema zatvorskoj evidenciji, on je uhapšen u četvrtak.

Nejpir, kuvar, navodno je pozvao hitnu pomoć u maju 2021. da prijavi dvomesečno dete koje „ne reaguje“, navodi se u saopštenju.

Po dolasku hitne pomoći na lice mesta, videli su da dete „plavi” i odmah su je smestili u ambulantno vozilo, ali je dete umrlo.

Nejpir je prvo detektivima rekao da je bebu ostavio sa svojom 18-mesečnom ćerkom na oko 10 minuta, a kada se vratio u sobu, shvatio je da se dvomesečno dete guši, navodi se u saopštenju.

Takođe je navodno rekao da je video „mali beli predmet“ duboko u ustima bebe i sačekao oko pet minuta pre nego što je pozvao hitnu. Policajci kažu da su utvrdili da je to lažna informacija i da je navodno proveo 30 minuta na svom telefonu.

Pregledom obavljenom na detetu otkrivena je maramica za bebu zaglavljena duboko u njenom grlu, što je, kako se navodi, dovelo do „opstrukcije disajnih puteva“.

Policajci navode da je dokaz da je on jedina osoba koja je verovatno mogla staviti maramicu za bebu u grlo bebe bio Nejpir.

U četvrtak, više od dve godine nakon smrti deteta, policajci su uhapsili i optužili Nejpira za ubistvo iz nehata. On je zadržan uz kauciju od 750.000 dolara.

Nejasno je zašto je istraga trajala dve godine.

Nejpir ima dugu istoriju hapšenja koja seže više od 10 godina.

Autor: