AKTUELNO

Psi su pobegli iz kuće nedaleko od mesta na kojem su napali muškarca!

Paolo Paskvalini (39) iz Mancijane kod Rima u Italiji pronađen je mrtav u šumi u nedelju ujutru nakon što su ga napala tri rotvajlera.

Muškarac je identifikovan nekoliko sati kasnije nakon što je policija pronašla njegovo telo. Imao je duboke povrede na više delova tela: rane na licu i gornjim udovima.

Do tragedije je došlo oko 8.30 sati, ali kada je pomoć stigla on je već bio mrtav. Policija je rekla da je muškarac džogirao, kada su ga napala tri rotvajlera.

Psi su uhvaćeni nakon što su im dati sedativi, a zatim su odvedeni u lokalnu odgajivačnicu.

Italijanski mediji pišu da su psi pobegli iz kuće nedaleko od mesta na kojem su napali muškarca.

"Nikada do sada nisu bili agresivni", rekla je vlasnica pasa, koja je bila u kući kada su psi uspeli da pobegnu, dok je njen muž bio na poslu. Ona je šokirana ovim tragičnim ishodom.

Par bi mogao da se suoči sa optužbama za ubistvo iz nehata i okrutnost prema životinjama.

Telo žrtve pronašli su neki prolaznici koji su digli uzbunu. Konkretno, jedan farmer, koji je bio u tom području sa svojom stokom, intervenisao je nakon što je čuo Paolove povike. Pokušao je da odgurne rotvajlere prvo vikom, a potom i štapom, rizikujući da i sam bude napadnut. Uspeo je da se skloni u vozilo odakle je pozvao pomoć.

"Čuli smo vrištanje i pozive u pomoć", rekli su drugi svedoci koji su bili u blizini mesta napada.

U gradu na periferiji prestonice zavladao je šok, a mnogi su poznavali 39-godišnjaka, zaposlenog u komercijalnoj firmi u okolini, koji je obično trčao u toj šumi nekoliko stotina metara od kuće.