AKTUELNO

Lopovi u Los Anđelesu izveli su jednu od najvećih pljački gotovine u istoriji grada tokom vikenda, ukravši čak 30 miliona dolara iz skladišta gotovine na Uskrs, saopštile su juče vlasti.

Provala se dogodila u neimenovanom objektu u oblasti Silmar u dolini San Fernando u kojoj se skladišti gotovina preduzeća širom regiona. Provalnici su uspeli da uđu a da nisu odmah otkriveni i provalili su u sef, rekla je za Los Anđeles tajms komandir policijske uprave Los Anđelesa Elejn Morales. FBI i policija Los Anđelesa istražuju incident.

Jedna od najvećih pljački ikada

Policija još nije identifikovala lopove, ali je saopštila da nije otkrila krađu sve dok nije otvorila trezor u ponedeljak. Neimenovani zvaničnici rekli su za ABC7 da su lopovi ušli u objekat kroz krov i da nisu uključili nikakve alarme, a zatim su nekako ušli u prostor za skladištenje novca.

Malo ljudi je znalo za veliku količinu novca u sefu, rekli su neimenovani službenici za sprovođenje zakona za LA Tajms, opisujući provalu kao razrađenu. Tajms je objavio da je provala bila među najvećim krađama gotovine u istoriji Los Anđelesa i da je ukupan broj takođe premašio bilo koju pljačku oklopnih automobila u gradu.

Pljačka se dogodila skoro dve godine nakon što je čak 100 miliona dolara u draguljima i drugim dragocenostima ukradeno iz Brinkove velike platforme na stajalištu kamiona u Južnoj Kaliforniji. Lopovi iz tog incidenta još nisu uhvaćeni.