AKTUELNO

Ruske vlasti upozorile su danas SAD da ne treba vojno da intervenišu u Siriji 'pod izmišljenim izgovorom' jer bi to dovelo do ozbiljnih posledica i dodale da sirijske vlasti nisu koristile hemijsko oružje tokom napada na Dumu u blizini Damaska.

- Moramo ponovo da upozorimo da je vojna intervencija pod izmišljenim izgovorima u Siriji, gde se nalaze ruske snage na zahtev legitimne sirijske vlade, potpuno neprihvatljiva i može dovesti do teških posledica - saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Ruska diplomatija ocenila je kao provokacije optužbe da su sirijske snage koristile hemijsko oružje za napade na Dumu, poslednju pobunjeničku enklavu kod Damaska.

- Cilj takvih spekulacija predstavlja pokrivanje terorista i radikalne opozicije koji odbacuju političko rešenje kao i pokušaj da se opravda mogući napad spolja - dodaje se u saopštenju kao reakcija na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da će biti plaćena velika cena za "besmisleni hemijski napada u Siriji".

Sirijske snage bombardovale su danas, treći dan zaredom, Dumu, poslednje pobunjeničko uporište u Istočnoj Guti kod Damaksa. U napadima je stradalo više desetina civila.

Sirijski opozicioni izvori preneli su da je napad izveden otrovnim gasom, dok Rusija i Sirija odbacuju te navode.

Pročitajte još: Tramp: Kina će ukinuti carine

#Rusija

#SAD

#Sirija

#Vojska

'