AKTUELNO

Najmanje 125 osoba poginulo je u peščanoj oluji koja je pogodila sever Indije, saopštile su tamošnje vlasti novi bilans žrtava.

Jak vetar oštetio je mnoga sela i rušio zidove, navodi Bi-Bi-Si (BBC). Savezne države Utar Pradeš i Radžastan najteže su pogodjene u oluji, navele su lokalne vlasti u Indiji. Zvaničnici savezne države Utar Pradeš dodaju da je to najveći broj stradalih u takvoj oluji u poslednjih 20 godina.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da raste, navodi BBC. Meteorolozi upozoravaju da će oluja zahvatiti širu oblast Indije pre vikenda.

Foto: Tanjug

Peščana oluja je u Utar Pradešu i Radžastanu pokidala električne instalacije, lomila drveće, uništila kuće, a stradala je i stoka. Oblast Agra teško je pogodjena olujom, a oštećenja je pretrpeo i spomenik Tadž Mahal.

Premijer Indije Naredna Mori napisao je naTviteru da žali zbog gubitka života. Vlasti Utar Pradeša saopštile su da će porodice poginulih dobiti odštetu u iznosu od 400.000 rupija (6.000 dolara).

Najveći broj žrtava su ubila oborena stabla ili zidovi koji su se urušili pod udarima vetra, koji je duvao oko 130 kilometara na čas.

#Oluja

#žrtve

'