AKTUELNO

Najmanje 66 osoba je poginulo u snažnoj peščanoj oluji, praćenoj obilnim padavinama i vetrom, koja je pogodila severne delove Indije, a meteorolozi upozoravaju da se danas očekuje udar nove oluje.

Vetar je juče dostizao brzinu i do 109 kilometara na sat, čupajući drveće i uništavajući kuće. Zbog naleta oluje, mnogi su ostali bez struje.

Problemi su nastali i u saobraćaju. Obustavljeno je saobraćanje vozova, a na desetine letova je preusmereno sa međunarodnog aerodroma u Nju Delhiju, pošto je oluja pogodila i prestonicu Indije, gde je zbog prašine i peske nebo dobilo braon boju, preneo je AP.

Foto: Tanjug

Indijski premijer Narendra Modi je na Tviteru izrazio žaljenje zbog gubitka ljudskih života zbog oluje.

Rojters navod da se oluja i snažan vetar očekuju i danas u većem delu severne države Utar Pradeš, inače najmnogoljudnije indijske države.

Foto: Tanjug

U Utar Pradešu su poginule najmanje 34 osobe, dok je 47 povređeno. Pet osoba je izgubilo život u Nju Delhiju i okolini. Najmanje 11 ljudi, među kojima petoro dece, poginulo je i istočnoj državi Zapadni Bengal.

U Andra Pradešu život je izgubilo 12 osoba. U sličnim olujama koje su pogodile Indiju od početka maja povređeno je 200 osoba u pet država.

Pročitajte još: Japan: Premeštanje ambasade mogli bi da pojača napetosti

#Indija

#Oluja

#Poginuli

'