AKTUELNO

Još jedna urnebesna epizoda nekonvencionalnog jutarnjeg programa!

Početak nove radne nedelje znači samo jedno – vreme je za novi „Zornjak“ na RED TV-u! Uz ovaj neobičan jutarnji program ni ovaj ponedeljak ne izgleda toliko loše, a Dragan Marinković Maca se potrudio da uz zanimljive goste ovaj dan započnete uz dobru zabavu.

Današnja emisija bila je posvećena projektu Radija S „Zvezde pevaju zvezde“, u okviru koga naši poznati pevači na svoj način pevaju neke od evergrin numera. Maca i Anđela Kostić su u studiju ugostili muzičkog urednika Radija S3 Miloša Milovanovića, kao i Tijanu Dapčević i Marka Luisa, a na samom početku, Anđela, koja inače radi na Radiju S, objasnila je kako je nastao projekat „Zvezde pevaju zvezde“ koji već pet godina oduševljava publiku.

Foto: RED TV Printscreen

Ime projekta smislio je naš programski direktor, a sama ideja za projekat „Zvezde pevaju zvezde“ potekla je od Peđe i Tanje, direktora i izvršne producentkinje Radija S, kako bi te neke domaće evergrin rok i pop pesme oživele u nekom drugom izdanju i približile omladini – rekla je Anđela, a nadovezao se i Miloš:
Poenta cele priče te 2015. godine je bila da mlađim generacijama koje nisu upoznate sa hitovima osamdesetih i devedesetih približimo te ultimativne hitove. Sa druge strane, želeli smo da se i te starije generacije dobiju novi osećaj za stare pesme.

Foto: RED TV Printscreen

Poslednji projekat „Zvezde pevaju zvezde“, koji je objavljen u oktobru, posvećen je najvećim hitovima devedesetih, a pesmu Ivana Gavrilovića „Hoću s tobom da đuskam“ je na svoj način predstavio Marko Luis, iako bi retko ko mogao da ga zamisli u ovakvoj pesmi. Tokom razgovora, otkriveno je da je Tijana priželjkivala ovu baš pesmu, a da ju je „ukrao“ Marko.

Kada smo svirali u klubovima sa bendom, hteo sam da u repertoar ubacim tu pesmu, ali moj bend nije hteo da svira takve pesme. Pokušao sam da im objasnim da je pesma baš fanki, ima duh devedesetih, ali je drugačija i nije taj fazon, ali nisu hteli. Rekao sam da ću je otpevati kad-tad i onda se desio projekat „Zvezde pevaju zvezde“ – rekao je Marko Luis, a Tijana je otkrila da je ova pesma bila i njen izbor:

Foto: RED TV Printscreen

Znaš da si me preduhitrio, htela sam da to bude moja pesma za „Zvezde pevaju zvezde“.

Foto: RED TV Printscreen

S obzirom na to da su Macini gosti bili vrhunski pevači, ovo je bila jedna od najraspevanijih emisija. Ukoliko ste je propustili, potražite je na Red Network youtube kanalu, a pozivamo vas da budete uz „Zornjak“ svakog radnog dana od 7 do 9 časova i u repriznom terminu od 14 časova na RED TV-u!

Autor: M.Đ.

#Dragan Marinković Maca

#Jutarnji program

#Marko Luis

#Red Tv

#Tijana Dapčević

#Zornjak

#voditelj