AKTUELNO

Da li je otkrio previše?

Najmoćniji čovek u medijima u Srbiji, ali i jedan od najistaknutijih u regionu, Željko Mitrović, nekada je bio samo talentovani klinac sa bas gitarom. Ideja, talenat, upornost i trud – doveli su ga tu gde jeste. Sada je, kroz 27. po redu pesmu „Pod kontrolom, u neverovatnom izazovu 30 pesma za 30 nedelja, odlućio da publici da nikad ličniji deo sebe.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

„Ja uvek sanjam ponešto novo i držim sve pod kontrolom“ – kaže refren najnovije pesme MONXa. Čini se da je Mitrović ovim možda i sve rekao. Jer šta bi mogao da bude ključ višedecenijskog uspeha – sem potrebe da se konstantno sanja i da se ti snovi pretvaraju u nešto što je opipljivo. Za otelotvorenje snova, svakako je pored sreće vrlo bitna i hrabrost usuditi se i prepustiti u novo i nepoznato, bez da imamo ikakvu garanciju. Kroz gotovo tridesetogodišnje Mitrovićevo poslovanje, jasno je da bez greške može da služi za primer kako snovi mogu postati stvarnost, kao i da kreativnost ne mora da ima niti samo jedan put, niti granicu – već samo verovati u svoje snove i sanjati često i novo.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Gitarista benda MONX, Aca Metini, pokazao je da sem toga što je vrsan u svom poslu, veoma lako i veoma dobro može da bude na poziciji vodećeg vokala benda. Setimo se da je, u refrenu pesme “Smešne priče” – pokazao odlične vokalne sposobnosti i da je bio više nego prijatno iznenađenje, jer ga u takvoj vrsti izvođenja do sada nismo videli. Očigledno 25. numera benda MONX je ostavila na publiku specifičan utisak, te je Metini u 27. pesmi „Pod kontrolom“ dobio vokalni prostor kakav zaslužuje.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

„Čuće se istina“ – u jednom momentu govori Mitrovićeva pesma Pod kontrolom“. Njegova je jednostavna i smela. Biti ono što jesi do kraja, nakon tolikih životnih okolnosti i globalnih previranja. Jer samo tako može da se sanja ponešto novo, što sutra može da postane kvalitetna stvarnost koja će dati inspiraciju i ohrabrenje snovima koji tek treba da se rode.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Autor: S.P.

#Aca Metini

#Izazov

#Monx

#nova pesma

#novi spot

#Željko Mitrović