AKTUELNO

Jedini festival u regionu i u zemlji koji je posvećen scenaristima i njihovom delu.

Manifestacija "Jedini pravi 46. Festival filmskog scenarija - Gorki list" počeće svečanim otvaranjem na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji, koji je središnji deo banjske promenade, a nalazi se neposredno ispod obnovljenog amfiteatra koji nosi ime po slavnom glumcu Bati Stojkoviću. Na otvaranju festivala na Trgu kulture simfoniski orkestar će svirati filmsku muziku a na glavnoj bini biće premijerno prikazan film ’’Ala je lep ovaj svet’’ koji je rađen u Blue butterfly produkciji. 

Foto: Promo

Prošlogodišnjim bogatim programom i organizacijom nalik na svetske događaje ovog tipa podignut je nivo u odnosu na pređašnje Festivale. Između ostalog noviteti su bili svečano otvaranje na centralnom trgu, crveni tepih koji vodi do ulaza u amfiteatar oko koga se formirao špalir zaljubljenika u sedmu umetnost kroz koji je prodefilovalo oko 300 slavnih glumaca i filmskih radnika. Premijerno su, između ostalih, prikazani hit filmovi “Južni vetar 2 - Ubrzanje” i “Nečista krv - greh predaka”, a sve to je obogatio i prateći program koji su činili dramaturške radionice, promocije knjiga i koncerti.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Ovog avgusta na Festivalu ćemo gledati ostvarenja: “Ala je lep ovaj svet”, “Toma”, “Zlatni dečko”, “Porno priča”, “Bilo jednom u Srbiji”, “Mrak” i mnoga druga. Završno veče je ovaj put smešteno na Trgu kulture i činiće ga koncert pesama Tome Zdravkovića u izvođenju poznatih glumaca.

Foto: Promo

Autor: S.P.

#Festival filmskog scenarija

#Vrnjačka banja

#festival filmskog scenarija vrnjacka banja