AKTUELNO

Sva tri filma realizovana su na teritoriji Novog Sada.

Prvi internacionalni Novi Sad film festival otvara se 22. septembra argentinskim filmom Svetac , aprojekcija će biti održana u Srpskom narodnom pozorištu. Pod sloganom Uleti u platno, Novosađani injihovi gosti će u okviru Novi Sad film festivala imati priliku da pogledaju više od 20 filmova, u više odosam selekcija, i to u Srpskom narodnom pozorištu, Kulturnom centru Novog Sada, Areni Cineplex,gimnaziji „Laza Kostić”, knjižari Zenit books i u Kulturnoj stanici Svilara.

Selekcija A Sad Novi nastavlja se nakon Novi Sad film festivala. Posvećena je novim filmovima realizovanim na teritoriji Novog Sada i autorima koji su život i rad vezali za ovaj grad. Od 25. do 27.septembra publika će gledati – film „Manja“, reditelja Nikole Končarevića (26.9.), kao i „Penal i seksualni život Ane Đ“, rediteljke Milice Stojanov (25.9.) i „Zaljubljena Ana, gospodin zaborav i mama“ u režiji Manuela Srbina (27.9.). Sve projekcije će biti održane od 21 sat u Kulturnom centru Novog Sada, a sva tri ostvarenja nastala su u realizaciji Apolon produkcije.

Foto: V.Veličković

Do 24. septembra u okviru internacionalne takmičarske selekcije publika će imati priliku da pogleda premijere filmova sa različitih krajeva sveta. Među njima su i francuski film, prvi litvanski horor, japanskidiptih, hrvatski kandidat za Oskara i srpski Indigo kristal, debitantsko ostvarenje Luke Mihailovića. Celokupan program nalazi se sajtu Novi Sad film festivala.

U saradnji Apollon produkcije sa "Telekom Srbija" pokrenuta je inicijativa za snimanje čak 52 dugometražna filma u sopstvenoj produkciji, a filmovi koji su ugledali svetlost dana visoko su se kotiralina domaćim festivalima i probrali mnoštvo simpatija, kako žirija tako i publike.

Foto: Promo

Filmovi Apollon produkcije dostupni su za gledanje na platformi „Apollon“ koja svakodnevno imamnoštvo novih zadovoljnih korisnika. Ostvarenja koji se ekskluzivno nalaze na ovoj popularnoj platformi,postali su filmski hitovi i zaštitni znak za koje se korisnici sa pravom vezuju.

Foto: Promo

Autor: S.P.