AKTUELNO

Mitrovićeva ideja je da Odeon bude jedna pop-rok institucija koja će posedovati i džez i pop-rok klubove.

Sjajne vesti za talentovane umetnike, sjajne vesti i za Teatar Odeon. Danas, u kabinetu Željka Mitrovića – vlasnika Pink Media Group potpisani su novi ugovori o stalnom zaposlenju, a pozorište budućnosti dobilo je nove članove – četvoro muških glumaca. Kao i do sada, Željko Mitrović priredio je prigodan koktel povodom potpisivanja ugovora o stalnom radnom odnosu za novu grupu glumaca koji će svojim talentom i posvećenošću dati upečatljiv doprinos u Teatru Odeon – digitalnom pozorištu, specijalizovanom za mjuzikle.

“Danas smo primili još četiri muških glumaca, koji su nam bili potrebni prevashodno zbog predstave “Lucifer” – koja će otvoriti Teatar Odeon. Verujem da je Odeon mnogo veći projekat od samog pozorišta. Ideja je da Odeon bude jedna pop-rok institucija koja će posedovati i džez klubove i pop-rok klubove.Oko 100 članova ansambla je do sada primnjeno, od toga su pedesetak kreativci. Danas smo primili Sefana Đokovića, Đorđa Galića, Miljana Prljetu i Marka Jovičića. Probe su već u toku, a može da se desi da Teatar Odeon otvorimo sa dve premijerne predstave – jedna će biti moja autorska “Lucifer”, a druga će biti “Pogledaj dom svoj anđele” sa repertoarom Riblje Čorbe. Moram da se pohvalim da smo u poslednjem trenutku dobili sve ono što je bilo jako komlikovano – a to su hologramski boksovi, ali i ostali hologramski kapaciteti koji nam omogućavaju da publici plasiramo magiju. Prosečan gledalac će za cenu jedne karte imati tri različita vizuelna iskustva. Neće znati da li je došao na bioskopsku predstavu, na pozorišnu predstavu ili na rok koncert. Ideja nam je da bez 3D naočara prosečan gledalac ima utisak da je stvarno ušao u ambijent samog stejdža i da je sve što vidi 3D. Sadržaj i podela glumaca svakako će biti brilijantan i sve ide u željenom pravcu. “ – rekao je Mitrović.

Foto: Printscreen

Naš poznati izvanredni glumac Miljan Prljeta, koga znamo iz filma “Porno priča”, serija “Crveni Mesec” i “Zakopane tajne”, ali i pozorišta kao što su “Madlenijanum”, “Pozorište na Terazijama”, “Atelje 212”,pridružio se Odeon ansamblu i time pokazao da i zvezde domaćeg glumišta i te kako vide Teatar Odeon kao priliku koja se ne sme propustiti.

“Imam izuzetno zadovoljstvo i čast da od ovog trenutka budem deo stvaranja jednog novog, jedinstvenog pozorišta u celom regionu. Duboko sam uveren da Željkova ideja biće toliko velika da će Odeon postati najprestižnije pozorište u regionu, i zbog toga sam i deo ovo ekipe. Moje divne kolege stvaraće istoriju pozorišta, umetnosti – teatra uopšte. Publika će uživati u spektakularnim predstavama i ne sumnjam da će Odeon biti jedan od najprestižnijih regionalnih pozorišta, ako ne i šire. Naše ambicije su ogromne.” – rekao je Prljeta.

Foto: Printscreen

Podsećanja radi - Mitrović je kupio prostor nekadašnjeg beogradskog bioskopa Odeon i odlučio je da ga vrati u funkciju objekta za kulturne namene.  Godinama je pokušavao da nađe prostor pogodan za pozorište specijalizovano za mjuzikle i zahtevne rok koncerte i najavio da će ga pretvoriti u potpuno nesvakidašnji teatar koji nije viđen kako na ovim prostorima, tako i širom regiona. Ideja je da se publici ponudi jedan potpuno novi alternativno-bulevarski rok koncept, a njegovom predstavom “Lucifer” otpočeće jednu sasvim drugačiju eru kada je ova vrsta umetnosti u pitanju.

Pripreme pred otvaranje Teatra Odeon idu u željenom smeru, “Lucifer” je nikada bliži, a senzacionalni Mitrovićev projekat nadmašiće sve do sad viđeno. Teatar Odeon, najinovativnije kulturno mesto u Srbiji - u tehničkom smislu i repertoarom – premašiće očekivanja ljubiteljima ovakvog umetničkog sadržaja.

Autor: S.P.