AKTUELNO

Privatna osnovna škola i gimnazija "Ruđer Bošković", čiji je jedan od suvlasnika ministar prosvete Mladen Šarčević, ne obustavlja nastavu, kako su to preneli pojedini mediji, kaže za Tanjug menadžer škole Dragan Štulić.

"Ruđer Bošković" će od ponedeljka, 16. marta, pored klasične nastave u učionicama, organizovati i on lajn nastavu, u nastojanju da svim učenicima, pa i onim čiji roditelji su na svoju ruku odlučili da decu ostave kod kuce, obezbede neometano školovanje.

Štulić kaže da je danas u školi bilo 80 učenika, od 380 koliko ih ima, te da su kao odgovoran menadžment odlučili da nastavu organizuju i onlajn, za šta imaju tehnološke mogućnosti.

"Mi smo škola i vodimo se interesima dece, pri tom poštujući instrukcije svih nadležnih institucija, uključujući i Ministarstvo prosvete", rekao je Štulić za Tanjug.

Objašnjava da postoji opravdan razlog što su učenici izostali sa nastave, jer mnogi od njih imaju stariju braću i sestre koji studiraju na univerzitetima u severnoj Italiji i u drugim zemljama gde ima zaraženih. 

Kako kaže, obavešten je od dva predstavnika saveta roditelja da đaci iz još dva odeljenja neće dolaziti na nastavu i da oni to pravo ne mogu da uskrate roditeljima. 

"Svi profesori su tu, imamo sastanke, kolegijum. Uradili smo ono što su već juče mnoge institucije uradile", rekao je Štulić.

#koronavirus

#obustava rada

#škola

'