AKTUELNO

Čak 158 zaraženih nalazi se u prestonici Srbije.

Od 332 potvrđena slučaja korona virusa skoro polovina je u Beogradu, čak 158 zaraženih, što je i za očekivati, rekla je epidemiolog Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanovič Batut" Darija Kisić Tepačević.

Ona je dodala da je do sada u 21 gradu u Srbiji potvrđen korona virus.

- U Nišu je potvrđeno 40 slučajeva, Valjevo ima 38 zaraženih. Ovo su apsolutni brojevi, Valjevo i Niš imaju sličan ukupan broj prijavljenih zaraženih, ali je velika razlika u veličini gradova. Novi Sad ima 21, Čačak 13 zaraženih osoba, Kragujevac 12, Čuprija 10. Ostali gradpvi imaju jednocifrene brojke - rekla je Kisić Tepačević.

Foto: TV Pink Printscreen

Doktorka je istakla da ukupan broj zaraženih nije značajno porastao.

- Juče smo imali 21 na respiratoru, danas je taj broj 24. Danas jnajveći broj ljudi sa potvrđenom infekcijom, ali nema mnogo njih sa teškom kliničkom slikom - rekla je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i dodala:

"Naša prva i osnovna uloga je da ne dozvolimo da ova infekcija uđe u naš zdravstveni sistem. Većina zdravstvenih radnika sa potvrđenim korona virusom se zarazila van zdravstvenih sistema"

"Nismo prešli na masovno testiranje"

Ona je dodala da je sve veći broj slučajeva onih koji zadovoljavaju definiciju za testiranje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Još nismo prešli na masovno testiranje, ali imamo veći broj kontakata pa samim tim imamo i veći broj testiranih nego inače - rekla je ona.

"Na Sajmu će biti oni sa blagom infekcijom"

Epidemiolog Predrag Kon je naglasio da su za blage infekcije improvizovani smeštajevi na Sajmu koji će biti lepši nego što izgledaju sada.

#Beograd

#koronavirus

'