AKTUELNO

Ako imate ove navike, preživećete sve nedaće

Bez obzira na to da li ste se upravo venčali ili već ne možete ni da se setite datuma venčanja – postoje jasni znakovi koji otkrivaju da li je vaš brak jak kao stena.

1. Imate dobru komunikaciju

Veza u kojem oba partnera znaju kako komunicirati jedan s drugim čak i u teškim vremenima poput pandemije koronavirusa predodređena je za uspeh.U zdravom braku ljudi znaju razgovarati o škakljivim temama kao što je dogovor oko financija, ophođenje s članovima porodice i slično. Dobra komunikacija najvažnija je stvar, tvrdi advokat za razvode Lisa Helfend Mejer.

2. Održavate prisnost u vezi

Iako javno izražavanje nežnosti nije u prirodi svakom paru, pokazivanje osećaja pomoći će im da se dodatno zbliži i da prebrode teška vremena kada ona dođu. To su oni parovi koji su prisni, ne nužno i strastveni. Ako se drže za ruke i ljube, to je znak da su u zdravoj vezi, tvrdi Lisa Helfend Majer.

3. Pravite kompromise 

Sposobnost da se nađete na pola puta s partnerom tokom svađe dobar je znak za vašu vezu. Odluke se ne bi smele donositi impulsivno i isključivo. Naprotiv, cilj je postići kompromis s kojim će biti zadovoljna oba partnera.

4. Isprobavate nove stvari zajedno

Brak koji je uzbudljiv, svež te ispunjen novim pustolovinama ima velike šanse za uspeh. Uzbudljivosti doprinosi i sam čin planiranja novih aktivnosti, a kad ih isprobavate sa svojim partnerom zabavljate se i stvarate nove uspomene.Isprobavanje novih stvari podsetiće vas na ono uzbuđenje upoznavanja s partnerom koje ste osećali kada ste tek počeli, tvrdi advokat za porodično pravo Ketrin Dikerson.

#Ljubav

'