AKTUELNO

Četvrta godina od ubistva pevačice Jelene Marjanović donela je izvesne pomake u rasvetljavanju svirepog zločina koji ne prestaje da intrigira srpsku javnost.

Suđenje za ubistvo pevačice počelo je 5. novembra 2019. godine. Prema optužnici, za ovaj svirepi zločin, izvršen 2. aprila 2016. optužen je njen suprug Zoran Marjanović.

Marjanović je sa optuženičke klupe u Palati pravde povio da nije kriv, ali je iznoseći odbranu otkrio i detalje sa nasipa smrti koji se do sada nisu pojavljivali u javnosti. Otkrio je odakle tragovi Jelenine krvi u njegovom automobilu, odakle mu blato na pantalonama, kao i da li je isključivao mobilni telefon.

Glavni i jedini optuženi za ubistvo supruge Jelene Marjanović jevišesatnog iznošenja odbrane pojedine iskaze potpuno promenuo u odnosu na ono što je govorio na saslušanju. Neke se uopšte i ne poklapaju sa njegovim prethodnim izjavama.

Foto: Pink.rs

Ipak je silazio sa nasipa?

Marjanović je, između ostalog, rekao je da je tokom potrage za suprugom sišao s nasipa i išao po šiblju, što je direktno suprotno njegovom ranijem iskazu u istrazi u kome je tvrdio da ni u jednom trenutku nije silazio sa nasipa. 

Da nije silazio sa nasipa izjavio je na saslušanju u Višem tužilaštvu 15. septembra 2017. godine, kada je i uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu. Tom prilikom istakao je i da nije prilazio mestu na kom je Jelenino telo nađeno.

Međutim, na njegovim pantalonama pronađeno je blato istog sastava kao i ono sa mesta na kojem je ležalo telo pevačice. Pošto je tvrdio da nije silazio sa nasipa, nije mogao ni da objasni kako se baš to blato našlo na njegovoj odeći.

Na suđenju je rekao da je 3. aprila ponovo otišao na nasip sa bratom i snajom, tragajući za Jelenom i da je upravo tako isprljao garderobu.

Foto: Andrej Nihil

Nije isključivao telefon?

Marjanovic je pred sudom, tokom iznošenja odbrane, izjavio da nije isključivao telefon na dan kada je Jelena nestala.

Rekao je i da je, kada je primetio da Jelene nema, nekoliko puta ("sigurno pet ili šest"), da je potom zvao policiju koja je, navodno, ignorisala poziv, a potom i svog druga zaposlenog u policiji kako bi mu pomogao.

Međutim, istraga je utvrdila da je Zoran samo jednom pozvao suprugu, a da je nakon toga zvao svog oca Vladimira, pa brata Miloša i tek posle njih dvojice okrenuo je broj prijatelja policajca.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković, E-Stock Agency

Marjanovići obavili neobičnu kupovinu uoči ubistva

Među svedocima, našla se i i prodavačica iz prodavnice ukojoj su Marjanovići imali neobičnu kupovinu nekoliko dana pre ubistva.

Magdalena R. zaposlena u jednoj prodavnici "Army" odeće izjavila je da su Zoran i njegov otac nekoliko dana pre Jelenine smrti kupovali u toj radnji.Kako je rekla, Zoran i Vladimir su tom prilikom kupili 2, 3 para kamuflažnih pantalona i 2, 3 majice, i dodala da se ne seća koje su one bile boje.

Takođe, posvedočila je da je policija obavilauviđaj i fotografisala radnju, kao i da se u toj radnji prodaju i dvogledi inoževi.

Foto: Privatna arhiva

Svedočenje Jelenine frizike "podiglo prašinu"

Zorica G. je na sudu rekla da je Jelenu poznavala 10 godina, kao i da je Zoran uvek u početku bio sa njom kada joj je sređivala kosu, i da je često sa njima bila i ćerka.

- Kasnije ju je samo dovodio, a znao je da je zove po šest puta i proverava kada će biti gotova - rekla je Zorica.

Zorica je izjavila da je kada je čula da je Jelena nestala poslala poruku na pevačicin broj sa pitanjem, Jeco, jel ovo stvarno?

Ona je istakla da joj je Jelena jednom prilikompre ubistva rekla: "Svega mi je dosta, dođe mi da uzmem dete i odemiz kuće! Na pitanje zašto se ne razvede, frizerka je rekla da joj je odgovorila sa: "Zoko on bi me ubio!"

Autor: S.M.

#Jelena Marjanović

#Suđenje

#Zoran Marjanović

'