AKTUELNO

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog teškog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović.

Prošlo je više od tri godine od ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, a ovaj slučaj koji je, bio jedan od medijski najpraćenijih iz crne hronike u Srbiji proteklih godina, kako se čini, dobija svoj epilog.

Foto: TvPink Printscreen

Jelena je pronađena u kanalu, na dva kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena dok je džogirala.

Prvobitna istraga nakon godinu dana od ubistva pokazala je da se Jelena navodno borila sa napadačem, da je bežala od njega, ali ubica ju je ipak sustigao, ubio i bacio u kanal.

Foto: Andrej Nihil

Istraga je takođe pokazala da je ubistvo trajalo svega tri minuta, a da je Jelena poslednji put udahnula dok je nepomično ležala u vodi.

U subotu 2. aprila, oko 15 sati, pevačica poslednji put trči nasipom u Borči i tada joj se gubi svaki trag.

Njen suprug, Zoran Marjanović je tada izjavljivao da je on sve vreme bio na početku staze gde se igrao sa njihovom ćerkom Janom.

Foto: Pink.rs

Foto: Facebook Printscreen

On je tada rekao da je njegova žena istrčala jedan krug, a da je na polovini drugog on izgubio iz vida. Jelena je u međuvremenu, oko 15 i 35 sati , razgovarala sa majkom Zoricom Krsmanović telefonom i tada su se čule poslednji put. Njih dve su se tada dogovorile da će Jelena posle trčanja da ode kod nje, i da će da joj donese ručak, pošto je Zorica bila bolesna i bila joj je potrebna pomoć.

Kada je Zoran u jednom trenutku shvatio da Jelene nigde nema, uzbunio je celu porodicu, a tada je obavestio i novinare.

Tek na kraju, u subotu oko 20 sati, pozvao je policiju i prijavio nestank svoje supruge.

Zoran je tada policiji rekao da je ona nestala oko 16 sati, dok je džogirala nasipom u Borči.

Majka umrla ubrzo nakon Jeleninog ubistva

Foto: Andrej Nihil

Zorica Krsmanović (53) umrla je u Borči, u oktobru prošle godine, dozivajući svoju mrtvu ćerku. Nije dočekala da sazna ko je ubio njeno dete, i izdahnula je na rukama rođene sestre.

Misterija od 43 sekunde!

Tog dana je ubijenu pevačicu majka zvala dva puta. Poslednji put se sa druge strane žice čula samo tišina koja je trajala ukupno 43 sekunde. Jelenin mobilni telefon pronađen je oko pet sati ujutru, samo 30 metara od mesta na kom je, satima kasnije, nađeno njeno telo.

Istraga je pokazala da je pevačica ubijena tupim predmetom, verovatno čekićem ili palicom i pronađena je u kanalu, na dva kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena.

Nakon niza spekulacija, izjava prolaznika, meštana Borče, koleginica i poznanika porodica Krsmanović i Marjanović, pisanja u medijima, ovaj slučaj, polako, ali sigurno, kako se čini, dobija svoj epilog i time se potvrđuju tvrdnje da savršen zločin ipak ne postoji.

Zoran Marjanović: Za tri godine - tri optužnice

Prva optužnica protiv Marjanovića je podignuta 2017, a druga 2018. godine. Ipak, obe su vraćene na dopunu. Detalji optužnice nisu poznati.

Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017, gotovo godinu i po dana od ubistva. Iz pritvora je pušten nakon 10 meseci.

On se od juna 2018. brani sa slobode, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor. Sud mu je vratio i puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Treću optužnicu, kojom se Marjanović kao i ranije tereti za krivično delo teško ubistvo, Više javno tužilaštvo podiglo je 17. aprila, a sud ju je potvrdio rešenjem od 30. aprila. Za teško ubistvo zaprećena je kazna do 40 godina zatvora.

Marjanović se optužnicom tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

#Jelena Marjanović

#Sud

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'