AKTUELNO

Saradnju olakšavaju povoljni uslovi za nabavnku vojne opreme, aviona i tenkova koje nudi Rusija, a u narednom periodu u planu je aktivan rad na modernizaciji Vojske Srbije. Novca nema dovoljno, te će biti učinjeno ono što je moguće sa raspoloživim sredstvima.

Pomoćnik ministra odbrane dr Nenad Miloradović izjavio je, govoreći o transport aviona iz Rusije, da će oni u Srbiju doći raskopljeni, nakon čega će biti montirani i rekonstruisani po potrebi, budući da je procedura takva.

- Imaćemo ukupno deset aviona, a koji će redovnim održavanjem moći aktivno da se koriste oko 14 godina – izjavio je dr Miloradović gostujući u Jutarnjem program televizije Pink.

Kako je najavio, iz Rusije će stići tenkovi T72, vrlo složeniji borbeni sistemi. Za razliku od aviona, ovi tenkovi neće morati da budu modernizovani, budući da će iz Rusije biti poslati već gotovi, spremni za upotrebu.

Spektar saradnje sa Rusijom je širok, istakao je, a vrlo je važno i u narednom period će se raditi na nabavci sistema protivvazdušne odbrane.

- Trudimo se da sistemi naoružanja zadovolje više funkcija, da štite trupe, objekte, teritorije, da obaraju rakete. Svakako, u planu je da u narednom periodu vojska bude što modernija, pa će se izdvajati sve više novca za tu namenu – izjavio je Miloradović.

Novca nema dovoljno za sve što treba, ali, kako je istakao, Ministarstvo odbrane je sposobno da sa raspoloživim sredstvima što više usavrši vojsku.

#Avion

#Nenad Miloradović

#Rusija

#Vojska

'