AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se sa svog Instagram profila "budućnostsrbijeav" nekoliko minuta pre početka razgovora sa delegacijom Prištine u Vašingtonu i građanima Srbije uputio jasnu poruku.

- Na nekoliko desetina metara smo od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika Donalda Trampa, to neće biti lak sastanak za nas. U svakom slučaju mi smo spremni! Daćemo sve od sebe da postignemo kompromis po važnim ekonomskim pitanjima. Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i celog našeg regiona i pre svega moraćemo da brinemo o našem narodu na KiM. Video sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je - predaja nikada nije bila opcija! Živela Srbija! - poručio je Vučić.

View this post on Instagram

"Na nekoliko desetina metara smo od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika @realdonaldtrump, to neće biti lak sastanak za nas. U svakom slučaju mi smo spremni! Daćemo sve od sebe da postignemo kompromis po važnim ekonomskim pitanjima. Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i celog našeg regiona i pre svega moraćemo da brinemo o našem narodu na KiM. Video sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je - predaja nikada nije bila opcija! Živela Srbija." Predsednik Vučić pred početak razgovora u Beloj kući.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Podsetimo, predsednik boravi u Vašingtonu, gde su u toku sastanci sa najvišim zvaničnicima Sjedinjenih Američkih Država i predstavnicima Prištine.

Zvanično su najavljene, pre svega, ekonomske teme, ali predstavnici Srbije nisu isključili mogućnost da se nametnu i neka druga pitanja, što će odbiti ukoliko bude suprotno nacionalnim interesima Srbije.

Nakon prve runde razgovora, očekuje se da se novinarima danas popodne obrati jedan od članova delegacije Beograda, koju pored predsednika Vučića, čine i ministar finansija Siniša Mali, predsednik PKS Marko Čadež i direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić.

#Aleksandar Vučić