AKTUELNO

Veljko Belivuk (36) poznatiji kao Velja Nevolja, koji je danas uhapšen zajedno sa Markom Miljkovićem, jedan je od vođa navijača "Partizana", tačnije podgrupe "Janjičari", a policijskim organima reda poznat je godinama unazad.

Sem što je poznat po veoma nasilničkom ponašanju, 2017. godine bio je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara te godine u centru Beograda.

Foto: Printscreen YouTube

U slučaju ubistva Vlastimira Miloševića ublaženo je krivično delo za koje je optužen, pa je umesto kao izvršilac, kako je od početka istrage sumnjičen, optužnicom označen kao pomagač N. N. ubici. 

Protiv Belivuka je bila podneta krivična prijava zbog sumnje da je bio umešan u demoliranje kafića Aleksandra Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz. Tužilaštvo je, međutim, odbacilo krivičnu prijavu.

Prva pravosnažna presuda Belivuku skorog je datuma: u martu 2016. godine Apelacioni sud mu je potvrdio kaznu od pet meseci i 15 dana zatvora zbog napada na dvojicu maloletnika na splavu "Blejvoč" u oktobru 2007. godine.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

REKETIRAO RASTU I BAKU PRASETA?!

Partizanova navijačka grupa "Principi", za koju se pretpostavlja da je pod kontrolom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja dala je nedavno na Instagram nalogu otvorenu podršku reperu Stefanu Đuriću Rasti, koji se nedavno sa tužilaštvom nagodio da dobije godinu dana kućnog zatvora. Reperova slika je na nalogu grobara objavljena uz poruku "Free Rasta" ("sloboda za Rastu"). Naime, kako se već pisalo, Belivuk i njegova ekipa su duže vreme reketirali Rastu, tačnije nametnuli su mu svoje obezbeđenje, koje je debelo plaćao. Kako ne bi ostali bez pozamašnih prihoda i estradne zlatne koke, ekipa je učinila sve da repera spase dugogodišnje robije, koja bi mu sledovala ukoliko bi se na suđenju dokazalo da je narko-diler. Inače, prema izvorima, jedan od vođa "kavčana" reketirao je i poznatog jutjubera Baku Praseta, ali i mnoge ugostitelje u Beogradu, a na meti su mu bili i investitori koji su morali da mu daju određen broj stanova u novogradnji da bi ih ostavio na miru.

Foto: Instagram.com/bakaprase

Iste godine, svega mesec dana nakon presude Apelacionog suda, Belivuk je bio akter napada na Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića, članove obezbeđenja bivšeg direktora FK "Partizan" Miloša Vazuru.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Nedavno je, tačnije 22. januara ove godine, uprava policije Crne Gore u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom te zemlje navodno sprečila planiranje ubistva Belivuka. Likvidacija je navodno trebalo da bude izvršena na aerodromu Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe.