AKTUELNO

Najnovije saznanje!

Hrvatska pevačica Severina Vučković patrijarhu Porfiriju poslala je niz uvredljivih poruka, ali kako mediji saznaju, čelnik SPC nije zbog toga podneo krivičinu prijavu protiv nje.

Izvor navodi da su poruke bile uznemirujuće i degutantne, ali da zbog toga nije pokrenut nikakav postupak, kako su izvestili pojedini mediji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Tačno je da je Severina slala patrijarhu poruke. Njihov sadržaj je uvredljiv, vulgaran, primitivan. Ono što je ona pisala, sramota je izgovoriti među pristojnim svetom. To se nije dogodilo jednom, već više puta. Ipak, patrijarh je nije tužio, nije se čak ni naljutio na nju zbog toga - otkriva izvor.

Inače, da patrijarh nije bio u poseti hrvatskom tužilaštvu u kom je, kako mediji navode, lično podneo prijavu potvrđeno je i iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), u kom se navodi da nisu tačne tvrdnje pojedinih medija da je patrijarh srpski u tom tužilaštvu primljen "na najvišem nivou".

Foto: Instagram.com/severina

Portparol tužilaštva Martina Mihordin namela je da slamo podnosilac prijave može da potvrdi da li je podneo ili ne, ali da nikakvog sastanka u toj instituciji nije bilo.

- U DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve - navodi se u odgovoru portparoke Martine Mihordin.

Autor: M.M.

#Severina Kojić