AKTUELNO

Aleksandar Vučić je 1991. godine studirao, u politiku ušao 1993. godine.

Ipak, pojedini mediji u hrvatksoj koje više izvora povezuje sa propagiranjem ustaške politike izmišljaju Srbe koji lažno svedoče da ih je 1991. godine Vučić tukao i pretio im da ce ih zaklati!

Vučić nije kročio u to vreme na teritoriju sadašnje Hrvatske!

Sramna takozvana svedočenja Županijskom sudu svjedočio u nastavku suđenja Dušanu Joviću, Mili Paspalju, Vladi Ćupoviću i Marku Vrcelju. Njima se zbog ratnog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima počinjenim 1991. na širem području Gline sudi u odsustvu. Suđenje je nastavljeno saslušanjem nekoliko svedoka. Neki su iskazivali da ih Paspalj nije lično tukao, neki da jeste. Jedan od ovih potonjih je i Kosta D. koji je kazao da je zarobljen u svojoj kući u Petrinji u rujnu 1991., no naveo je i da ga je tukao Aleksandar Vučić, sadašnji predsjednik Srbije.

Deo bizarne i po svemu sudeći iz više navoda lažnih tvrdnji ponosno prenosi jedan hrvatksi list Večernji.hr:

- No Paspalj nije bio sam dok su nas tukli. Bilo ih je više pa se sjećam kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati. Tako je rekao - kazao je Kosta P.